Ga naar de inhoud

Zijn LED-gezichtsmaskers het ultieme schoonheidsgeheim?

Update:
LED-gezichtsmaskers

In de Verenigde Staten en Azië zijn LED-gezichtsmaskers al geruime tijd een trend. Nu maken ze langzaam maar zeker hun intrede op de Nederlandse markt voor cosmetica. De beloften van de merken zijn verleidelijk: LED’s behandelen de huid op maat, werken diep in de huid en zouden geen bijwerkingen hebben. Lees hier meer over dit nieuwe schoonheidsgeheim.

De beloften van de fabrikanten zijn intrigerend: LED gezichtsmasker zouden de huid op maat behandelen, diep doordringen en geen nadelige bijwerkingen hebben.

De opkomst van LED-technologie in schoonheidsverzorging

In de jaren 60 ontdekten Britse medische professionals dat fototherapie bijdroeg aan het verminderen van symptomen van geelzucht bij kinderen. Na uitvoerig onderzoek werd duidelijk dat LED’s (lichtgevende diodes) ook positieve resultaten opleverden bij de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder kanker en diverse huidproblemen.

Voorheen was LED-technologie voorbehouden aan dermatologen en gespecialiseerde instellingen, maar tegenwoordig zijn er ook thuisgebruik LED-maskers verkrijgbaar met kleine lampjes die geen warmte afgeven maar lichtgolven uitzenden die de huid doordringen. Bijna dagelijks kun je deze lichtjes 10 minuten op het gezicht laten inwerken.

De tekst gaat onder de video verder >>

@carmenvanweersel

Heb weer een nieuwe beauty gadget gescoord!🤪Geen zon = me time!🧖🏼‍♀️ Dit led face, neck & hand mask is echt heerlijk tijdens deze sombere dagen! Led therapie werkt tegen acne, lijntjes en rimpels en werkt mega ontspannend. Hoeveel weken heb jij nog vakantie? Ik duim iig op nog wat zon. ❌☀️ led therapie masks gekregen van: @Silk’n Europe #ledmask #ledlightmask #ledneckmask #ledtherapie #ledlichttherapie #ledlighttherapymask #ledfacemasks

♬ Pink – Lizzo

Kleurcodering voor een gezonde huid

Elke kleur heeft unieke voordelen.

  • Rood licht stimuleert bijvoorbeeld de aanmaak van collageen en elastine, wat resulteert in een stevigere en vollere huid. Het bevordert ook de verbetering van de huid en de genezing van weefsels.
  • Blauw licht wordt ingezet bij acne en ontstekingen, en bevordert de bloedsomloop.
  • Groen licht helpt bij pigmentatie, vermindert roodheid en geeft de huid een stralende en gelijkmatige teint.

Infrarode stralen dringen zelfs tot een diepte van 30 tot 40 mm door, waardoor ze herstellen en genezen op een dieper niveau. Hoewel thuisgebruiksmaskers niet zo krachtig zijn als professionele apparaten, laten ze toch opmerkelijke resultaten zien.

Microcirculatie en wetenschap achter LED-gezichtsmaskers

Stéphane Engel, General Manager van MyBlend, benadrukt dat overtuigende studies wijzen op de effectiviteit van rode en infrarode stralen. Ze stimuleren de microcirculatie om de natuurlijke gloed te bevorderen en herstellen mitochondriën die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen en elastine.

Volgens Marion Massias, Retail Director bij een beauty conceptstore, is de feedback over het blauwe anti-acnelicht veelbelovend, met zichtbare verbeteringen na 6 weken gebruik. Het groene licht zorgt voor een stralende huid. Het blijft moeilijk om hardnekkige vlekken te verminderen.

Praktische tips voor effectief gebruik van LED-gezichtsmaskers

Hoe moet je nu precies LED’s gebruiken? Kies een gezichtsmasker dat past bij het specifieke huidprobleem dat je wilt aanpakken. Gebruik het apparaat regelmatig op een schone en droge huid, dagelijks of om de andere dag, gedurende 10 minuten, afhankelijk van de aanbevelingen van het merk.

TIP: bekijk de beoordelingen van het masker, daar zit namelijk veel verschil in. Een slechte beoordeling uiteraard vermijden.

Wat kost een LED-gezichtsmasker?

Prijzen variëren van ongeveer 100 euro tot enkele 1000’en euro’s, afhankelijk van het aantal LED’s en hun kracht.

Let op! Het is belangrijk de voorgeschreven dosis te volgen, zelfs als deze in eerste instantie laag lijkt. Wees ook weer niet te enthousiast. Overmatig gebruik kan leiden tot verdedigingsmechanismen van de huid, wat resulteert in snellere veroudering. En laat je dat nou echt niet willen. Zorg daarom voor pauzes tussen kuren van 6 weken. Je huid heeft echt rust nodig!

Waar komt de LED-gezichtsmasker hype vandaan?

Op TikTok was de trend niet te negeren. Vooral door de populaire serie ‘Emily in Paris’ waren de maskers plotseling zeer populair.

Meer over: