Ga naar de inhoud

De KopieID-app voorkomt fraude tijdens je vakantie

Update:
KopieID app

Denk jij bij het afgeven van je ID-bewijs in het hotel ook weleens ‘Is mijn paspoort wel in veilige handen? Met de innovatieve KopieID-app hoef je nooit meer bang te zijn voor diefstal of fraude, want je houdt jouw belangrijke gegevens en papieren voortaan bij je.

Met de KopieID-app maakt iedere vakantieganger vanaf zijn of haar mobiele telefoon of tablet een veilige kopie van het identiteitsbewijs (ID-bewijs). De applicatie biedt een ongekend niveau van vertrouwen en beveiliging bij het kopiëren van belangrijke identiteitsgegevens.

Maak een veilige kopie met de KopieID-app

Bij het gebruik van de geavanceerde KopieID-app heb je volledige controle over welke identiteitsgegevens je deelt en welke je afschermt voor derden. Want het is helemaal niet nodig om alle gegevens te delen met bijvoorbeeld een hotel of camping. Deze organisaties hebben niet alle informatie nodig die op je identiteitsbewijs staan. Met deze app maak je je gegevens onbruikbaar voor eventuele oplichters.

Hoe werkt de KopieID-app?

Met de KopieID-app streep je persoonlijke gegevens eenvoudig door. Het kan bijvoorbeeld gaan om het burgerservicenummer (BSN), een pasfoto of zelfs een handtekening. Wat je doorstreept hangt af van het beleid van de organisatie en het doel van de kopie.

Daarnaast voegt de KopieID-app een watermerk toe aan de kopie van jouw identiteitsbewijs. In dit watermerk vermeld je duidelijk het doel en de datum van de kopie. Zelfs als je niets hebt doorgestreept, kun je dit watermerk toevoegen om extra beveiliging te bieden. Vervolgens verzend je het bewerkte kopie of druk je het af.

Veilig opslaan gegevens

Een opmerkelijke functie van de KopieID-app is de mogelijkheid om de bewerkte kopie, waarbij bepaalde gegevens zijn doorgehaald, veilig op te slaan. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor hergebruik in de toekomst, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de veiligheid van jouw persoonlijke informatie.

Geavanceerd beveiligd

Een van de meest cruciale voordelen van de KopieID-app is het versterken van de beveiliging van identiteitsgegevens. In het ongelukkige geval dat de kopie in handen van fraudeurs komt, wordt het dankzij de KopieID-app aanzienlijk moeilijker voor hen om er misbruik van te maken. 

Deel voortaan met een gerust hart jouw kopieën, in de wetenschap dat je persoonlijke informatie goed beschermd is.

Tot slot: De KopieID-app heeft een onmiskenbare rol gespeeld in het waarborgen van veilige kopieën van identiteitsbewijzen voor talloze gebruikers. Met zijn vermogen om verwarring en helderheid in tekst te creëren, stelt het jou in staat om met vertrouwen en gemoedsrust belangrijke documenten te delen. Zo ga je met een geruster hart op reis!

De KopieID-app vindt je in de App Store of Google Play Store.

Bekijk hieronder ook de video met uitleg over de KopieID-app:

Bron: Rijksoverheid.

Meer over: