Ga naar de inhoud

Koningshuis klaar voor de kerstdagen, maak van jouw huis ook een kerstpaleis

Update:
Koningshuis van de Oranje vieren Kerst

Bij Paleis Huis ten Bosch is dit jaar weer traditiegetrouw een hoge kerstboom met honderden lichtjes neergezet. De Oranjes mogen rekenen op een vrolijk kerstfeest met een fijn samenzijn met de familieleden van het koningshuis. Bekijk de koninklijke kerstversiering en ontdek hun tradities.

Volg de tradities en kersttrends van het koningshuis

Bij ons koningshuis is de kerstperiode een schitterende tijd vol traditie en stijl. De kerstdecoraties van de Oranjes stralen een vorstelijke elegantie uit die de feestelijke sfeer in de paleizen versterkt. Maak jij van jouw huis deze feestdagen ook een kerstpaleis? laat je inspireren door onze royals.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Impossante kerstbomen zijn een traditie van de Oranjes

Traditioneel kiezen de Oranjes voor imposante kerstbomen, versierd met prachtige ornamenten. Gouden en zilveren accenten, samen met kristallen en fonkelende lichtjes, geven de bomen een vorstelijke uitstraling. Elke decoratie draagt betekenis, van historische verwijzingen tot persoonlijke herinneringen. Bij het Oranje-gezin wordt de kerstboom pas op kerstavond versierd, een traditie die teruggaat tot de tijd van koning Willem III en koningin Emma. Het koninklijke paar heeft een voorliefde voor lametta als kerstboomversiering, een traditie die prinses Armgard uit Duitsland meebracht.

Op kerstavond verschijnen de mannen traditioneel in black tie en de vrouwen in galajurken met koninklijke juwelen voor het kerstdiner. Ook dit jaar brengt de koninklijke familie een kerstgroet via social media, vergezeld van een gezinsfoto.

De tekst gaat verder onder de Pinterest inspiratieborden >>

Gaan de Oranjes ook dit jaar voor de klassieke kersttrend?

De interieurs van de Oranjes worden deze dagen omgetoverd tot betoverende kerstkastelen. Grote open haarden zijn met kerst versierd met groen en bloemen. De majestueuze trappen zijn omhuld met guirlandes en twinkelende lichtslingers. De eetkamers stralen warmte uit met feestelijke tafeldecoraties, waar luxe tafelkleden en verfijnd servies de setting completeren.

Het kleurenpalet van het koningshuis tijdens de kerst is veelal klassiek en verfijnd. Diepe groenen, rijke roodtinten en sprankelend goud voeren jaarlijks de boventoon, wat een tijdloze elegantie aan de kerstdecoraties toevoegt. Het wachten is nu op de eerste beelden die straks naar buiten komen. In essentie stralen de kerstdecoraties van ons koningshuis altijd een mix van traditie, stijl en warmte uit.

Maak van jouw huis ook een kerstpaleis

Pas de koninklijke kerstsfeer ook toe in jouw tuin en huis. Hier zijn enkele tips:

  • Kies voor luxe kerstornamenten: ga voor hoogwaardige ornamenten in gouden, zilveren en kristallen tinten. Deze kleine details tillen je kerstboom naar een vorstelijk niveau. Koop dit jaar een zo groot mogelijke boom, eentje die indruk maakt. Kijk wel uit dat je de piek niet moet afknippen. Meet vooraf wel even de hoogte van de kamer op.
  • Speel met het koniklijke kleurenpalet: gebruik diepe groenen, rijke oranjetinten en sprankelend goud om je huis in een koninklijke kerstsfeer te hullen. Deze klassieke kleuren stralen elegantie uit.
  • Creëer een vorstelijke tafelsetting: leg de nadruk op een prachtig gedekte tafel met luxueus tafellinnen, elegant servies en fonkelende kaarsen. Voeg een persoonlijk tintje toe met naamkaartjes en kleine attenties voor je gasten. Mix met verschillend serviesgoed, dit geeft al snel een rijke uitstraling.
  • Doe-het-zelf koninklijke kerstdecoraties: laat je creativiteit de vrije loop met zelfgemaakte koninklijke decoraties. Probeer ornamenten, kransen of decoratieve tafelstukken zelf te maken.
  • Verzend persoonlijke kerstwensen: Maak met een goede fotocamera een statieportret van je eigen gezin naast de kerstboom en verstuur de foto met handgeschreven boodschap naar je dierbaren.

Zo wordt het bij jou ook gegarandeerd een koninklijke kerstviering!

Bronnen: Elle, Instagram. Hoofdfoto: RVD/Jeroen van der Meyde.

Meer over: