Ga naar de inhoud

Kersttrends 2023: van kleurrijk tot ingetogen

Kersttrends

Decoreer jij je huis elk jaar naar de laatste kersttrend? Zo ja, koop dan vandaag nog multicolorlampjes, voordat ze zijn uitverkocht, want kleur en mixen wordt het helemaal dit kerstseizoen. Hou je niet van al die regenboogkleuren dan is tijdloos goud dé sfeervolle optie.

Kijk in je berging wat je nog kunt hergebruiken en vul het aan met net die paar mooie accessoires die het helemaal 2023 maken. Lees hier over de 5 trends van 2023. 

1. Multicolor liefde

Het leven zit vol kleur, en juist met de feestdagen! Multicolor is dé kersttrend van 2023. Daar ontsnapt niemand aan. Het is een opwindend en divers kleurenpalet: zowel met levendige als subtiele tinten. Opvallend zijn de vele accenten van roze en goud en thema’s. Belangrijke kenmerken zijn reflecterende ballen en nostalgische ornamenten die samen, door hun unieke karakter, een speciale energie uitstralen. Dompel jezelf onder, trek je mooiste kerstjurkje of je feestelijke pak aan en ga de komende weken voor ‘Multicolor liefde’.

2. Scandinavisch ingetogen

Scandinavische ingetogenheid is iets waar ook veel mensen zich deze kerst prettig bij voelen tijdens de kerstdagen. Deze trend speelt – zeker ook vanwege alle gebeurtenissen in de wereld – een bescheiden rol in de aankleding van onze huizen. De ‘Scandinavisch ingetogen’ trend heeft een zacht kleurenpalet met wit, goud, taupe, zilver, grijs en natuurlijke kleuren. Authentieke materialen zoals hout, papier, takken en keramiek voegen extra charme toe. Ook dit is een makkelijk te omarmen trend voor een stijlvolle kerst.

3. Nostalgie chique

De klassieke kerst is een trend die elk jaar terugkomt met de kleuren rood, groen en goud.

En nostalgie is waar we eind 2023 volop mee bezig zijn. We verlangen massaal terug naar de oude tijden. Bij deze trend komen onze jeugdherinneringen spontaan weer tot leven. De kleuren zijn: kerstrood, diep ossenbloedrood, goud en kerstgroen. Heb je elk jaar dezelfde boom en kies je ook dit jaar voor het klassieke ‘Nostalgie chique’ kijk waar je nog een paar hele bijzondere decoraties kunt toevoegen: verwen jezelf met een paar (stiekem een beetje te dure) kerstdecoraties (kandelaar of bijzondere kerstbal) voor in de kerstboom of op tafel. Zo wordt jouw kerst elk jaar rijker aan herinneringen.

Tip: Ben je dit jaar 1 of meerdere dagen alleen thuis met kerst? Zoek dan de gezelligheid op bij ONS-tv, dat is pure nostalgie.

4. Vintage romantiek

Vier Kerstmis dit jaar op unieke wijze door de nieuwste trend die je betoverd: ‘Vintage romantiek’. Dit is een betoverende stijl die je doet denken aan het verleden. Deze vintage-geïnspireerde trend doordrenkt je woonkamer met sfeer die je mee terugneemt naar vervlogen tijden.

Gebruik een palet van zachte kleuren, zoals oudroze, brons, champagne en zachtroze, om je kerstdecoratie te laten stralen in een warme en romantische gloed. Werk met materialen zoals textiel, glitters, veren, pluche en prints, om een stijlvol en magisch kerstgevoel te creëren. Zet een mooi en rijk opgemaakt vintage bloemenboeket op tafel, dat maakt het diner tot een compleet plaatje!

5. ‘Mindfull’ memories

Met Kerstmis bij elkaar zijn en mooie verhalen delen met de meest dierbaren vraag dit jaar ook de aandacht. De ‘Mindfull memories’ trend vertraagt en straalt rust en samenzijn uit. Met pastelkleurige nuances, subtiel goud, haal je direct een warme sfeer in huis. Deze trend past bij elk interieur. Door gebruik te maken van materialen zoals glas, papier, polyresin, textiel, kunstsneeuw en een vleugje glans, trekt ‘Mindfull memories’ niet alle aandacht weg van waar kerst voor bedoeld is: reflecteren en ‘bewust’ aandacht aan elkaar schenken.

Voor welke kersttrend ga jij? En weet je dat er voor het opzetten van de kerstboom 5 vuistregels gelden? Je leest het in 1 van onze andere in en om huis blogs.

Meer over: