Ga naar de inhoud

Brenda Lee’s ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’ na 63 jaar op nummer 1

Update:
Brenda Lee kersthit

Luisteraars lieten zich in 2021 door hun kerststemming leiden, want na 63 jaar heeft Brenda Lee’s hitnummer “Rockin’ Around the Christmas Tree” de nummer één positie bereikt op de Billboard Hot 100. Daarmee stoot ze deze kerst-diva van haar troon.

De 78-jarige zangeres schreef geschiedenis met dit opmerkelijke feit. Want met de langste wachttijd om de toppositie te bereiken heeft ze nu toch een kersthit.

Het breekt nog een record, namelijk voor de langste tijd tussen 2 nummer één hits in.

De afgelopen 4 jaar piekte Rockin’ op nummer 2 in de Amerikaanse hitlijst, achter het veel gedraaide kerstlied van Mariah Carey. Ter ere van de 65ste verjaardag gaf haar platenlabel het nummer de laatste jaren een extra duwtje in de rug. Zo zat ze in een nieuwe videoclip, waarin Lee het nummer aan het playbacken is (zie onderaan). Er werd zelfs een TikTok-account voor haar aangemaakt, en niet zonder succes. Zo blijkt nu!

Brenda Lee’s reactie op de kersthit

Lee zelf was duidelijk verheugd over de onverwachte triomf van haar nummer. Ze benadrukte dat een goed nummer niet gestopt kan worden. Ze koestert een speciale voorkeur voor dit lied, hoewel ze de exacte reden niet prijsgeeft.

De zangeres, die dit lied opnam toen ze slechts 13 jaar oud was, heeft gedurende de jaren regelmatig de hitlijsten gehaald. Tussen 1960 en 1962 stond het nummer regelmatig in de charts en maakte het in 2014 een succesvolle comeback, jaar na jaar vooraanstaand in de rankings.

‘Rockin’ Around the Christmas Tree’ wint ook terrein in Nederland

Ook in Nederland heeft het nummer een flink aantal fans. Vorig jaar wist “Rockin’ Around the Christmas Tree” de top 5 van de Single Top 100 te veroveren. Dat was een duidelijk bewijs van de blijvende populariteit en aantrekkingskracht van dit feestelijke nummer. Het nummer heeft de tand des tijds doorstaan en blijft een geliefd kerstlied, zelfs naast meer eigentijdse hitnummers.

Brenda Lee en Mariah Carey: beide bekend om hun kersthits

Brenda Lee staat vooral bekend om haar nummer “Rockin’ Around the Christmas Tree”, terwijl Mariah Carey beroemd is vanwege haar iconische kersthit “All I Want for Christmas Is You”.

Beide nummers hebben vaak hoge posities in hitlijsten tijdens de kerstperiode. Ieder jaar is het weer de vraag, wie is dit jaar de koningin van de kerstmuziek.

In de meeste gevallen ‘wint’ de Pop Diva, Mariah Carey.

Cher was onlangs in de kerststemming, zij bracht ook een kerstnummer uit, met iets minder succes.

Brenda Lee’s kersthit

Bron: nu.nl

Meer over: