Draai voor klassieke weergave

Kerstmarkten in Nederland

Als je niet kunt wachten tot kerst, dan kun je de gehele maand december al van de kerstsfeer genieten op een van de vele kerstmarkten in Nederland. Hier kun je kerstinkopen doen, glühwein drinken, schaatsen, en genieten van livemuziek. Deze kerstmarkten zijn echt de moeite waard:

Kerstmarkt Gemeentegrot Valkenburg

Deze kerstmarkt is te bezoeken van 15 november tot en met 29 december 2019. Het is niet zomaar een kerstmarkt: deze markt bevindt zich namelijk in de grotten van het Limburgse Valkenburg. De grotten zijn versierd met lichtjes, kerstversiering en staan vol gezellige marktkraampjes vol kerstartikelen.

Kerstmarkt Magisch Maastricht

We blijven even in Limburg. Van 29 november tot en met 31 december 2019 kun je naar Maastricht voor alles wat met kerst te maken heeft. Het Vrijthof is omgetoverd tot een waar kerstparadijs met lichtjes, muziek, kraampjes, een schaatsbaan en zelfs een enorm reuzenrad. Zo kun je alle feestvreugde ook vanuit de lucht bewonderen.

Grootste kerstmarkt in Dordrecht

De kerstmarkt in Dordrecht is met zijn tweehonderd kramen de grootste van Nederland, zeker een bezoekje waard! In het weekend van 13 tot en met 15 december 2019 kun je terecht in de historische binnenstad voor een sfeervol kerstfeest. Er zijn meerdere podia met livemuziek, waar je van kunt genieten onder het genot van een glaasje glühwein of kop warme chocolademelk.

Royal Christmas Fair Den Haag

In het Lange Voorhout, één van de mooiste straten van Den Haag, kun je in december je hart ophalen als je van kerstmis houdt. De straat wordt van 12 tot en met 23 december 2019 omgetoverd tot winterparadijs, compleet met lichtjes en kraampjes. Bovendien zijn er allerlei evenementen bij te wonen, zoals; The Gospelnight en de Christmas Sing Along. 

Kerstmarkt Haarlem

De kerstmarkt van Haarlem is vorig jaar uitgeroepen tot de gezelligste kerstmarkt van Nederland, deze mag je daarom zeker niet overslaan. Hij is te bezoeken in het weekend van 7 en 8 december 2019. Er wordt in dat weekend een nostalgische kerstsfeer neergezet met een vleugje Haarlemse historie. Er zijn kerstkoren, een ballet, glühwein, heerlijke gerechten en zo’n 300 kraampjes.

Het Amsterdamse Winterparadijs

Dit is geen echte kerstmarkt, maar voor het kerstgevoel kun je zeker terecht op dit evenement. Van 21 tot en met 30 december 2019 wordt de Amsterdamse RAI omgetoverd tot een waar dynamisch winterparadijs. Er is genoeg te beleven voor jong en oud: er is een schaatsbaan, een mega-reuzenrad, een après-ski hut en optredens van onder anderen Xander de Buisonjé.

Drijvende kerstmarkt Leiden

Van 13 tot en met 24 december 2019 kun je deze bijzondere kerstmarkt in Leiden bezoeken. Wat er zo bijzonder aan is, is dat deze kerstmarkt op een drijvend vlot op de Nieuwe Rijn te bezoeken is. Er staan hier 86 chalets met kerstspullen, lekkere hapjes en drankjes, en natuurlijk de kerstman zelf. 

Meer kerstmarkten in Nederland (en de rest van Europa) vinden? Kijk dan op deze pagina.
Nog meer kerstsfeer tips vind je in dit artikel: duurzame kerstcadeaus. 

Auteur: Quirine Brouwer