Ga naar de inhoud

Johan Derksen op spoedeisende hulp, wat nu bij Vandaag Inside?

Update:
Johan Derksen spoed ziekenhuis

Op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis in Assen is Johan Derksen, bekende oud-voetballer en televisiepersoonlijkheid, opgenomen. Dit gebeurde nadat een darm, die eerder al problemen veroorzaakte door klem te zitten in een liesbreuk, woensdag weer de kop opstak. Derksen deelde zijn ervaring in het programma Vandaag Inside.

Onverwachte ziekenhuisopname

“Ik lag om zes uur ’s avonds nog op de Eerste Hulp,” onthulde Derksen aan medepresentator Wilfred Genee. De pijn begon nadat hij zijn hond had uitgelaten en naar het toilet moest. Een bezoek aan de huisarts volgde snel, waar hem verteld werd dat hij zijn darm had uitgeperst.

Ondanks hevige pijn is Derksen toch naar de Spoedeisende Hulp gegaan, nadat hem verteld werd dat de situatie ernstig kon worden. De TV-persoonlijkheid weigerde pijnstilling omdat hij naar een live uitzending in Hilversum moest. “De mensen zouden me een grote lafaard vinden als ik niet verscheen,” legde hij uit.

Liesbreuk van Johan Derksen

Een liesbreuk kan optreden wanneer er een zwakke plek in de buikwand ontstaat, waardoor een deel van de darm of ander buikweefsel door deze opening kan uitpuilen. Dit kan soms leiden tot ernstig ongemak, zoals het gevoel dat je darm wordt uitgeperst

Afwezig bij Vandaag Inside komende tijd?

Derksen staat nu voor een operatie om de hernieuwde darmkwestie aan te pakken. Deze staat voor volgende dinsdag gepland, waardoor zijn aanwezigheid in Vandaag Inside mogelijk beïnvloed wordt. Het is onzeker of hij de uitzending van die dag kan bijwonen.

Operatie aan een liesbreuk

Een operatie voor een liesbreuk, ook wel bekend als een hernia inguinalis, is een veelvoorkomende chirurgische ingreep. Tijdens de operatie wordt het uitstekende deel van het buikvlies dat de hernia vormt, teruggeplaatst in de buikholte. Vervolgens wordt de zwakke plek in de buikwand gerepareerd, meestal met behulp van een kunststof netje om de hernia te verstevigen en te voorkomen dat deze opnieuw optreedt.

De operatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, waaronder laparoscopische chirurgie (met behulp van kleine incisies en een camera) of een open chirurgische benadering (met een grotere incisie). De keuze van de methode hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en locatie van de hernia, de gezondheidstoestand van de patiënt en de voorkeur van de chirurg.

Na de operatie kan er enige tijd nodig zijn voor herstel, met instructies over het vermijden van zware inspanning en het zorgen voor de incisieplaats. Of Derksen die tijd zal nemen, is maar de vraag. Want Vandaag Inside zonder de relletjes van Derksen is Vandaag Inside niet.

Derksen vertelt over zijn ziekenhuisopname in Vandaag Inside

Johan vertelt bij Vandaag Inside dat hij woensdag naar de spoedeisende hulp moest en hoe het nu met hem is.

Bekijk de beelden terug >>

2019 ook in het ziekenhuis

Al eerder bracht Johan Derksen een bezoekje aan het ziekenhuis, na een val van de trap.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Bron: fcupdate

Meer over: