Ga naar de inhoud

Haarlak nodig? Dit zijn de 5 beste varianten

Update:

Waarschijnlijk herkennen de meeste vrouwen het wel: je doet je uiterste best om je haar in model te brengen en na een half uur zit het eindelijk zoals je het wilt. Maar als je later in de spiegel kijkt, zit je haar allesbehalve in model. Lees onze tips om een uitgezakt kapsel te voorkomen.

Een uitgezakt kapsel kan erg frustrerend zijn en wij van Startpagina begrijpen dit probleem maar al te goed. Om een oplossing te vinden voor dit bekende probleem, hebben wij heel informatie ingewonnen om te ontdekken welke hairspray het beste werkt. Ontdek de beste haarlakken van dit moment!

Wat voor type haar heb jij?

Bij het overwegen van het kopen van hairspray zijn er bepaalde zaken waar je op moet letten:

  1. Ten eerste is het van belang om te controleren voor welk haartype de haarlak geschikt is, omdat dit kan variëren. Als je krullend haar hebt, heb je een andere haarlak nodig dan iemand met stijl haar. Het is daarom belangrijk om een haarlak te kiezen die past bij jouw eigen haartype, zodat je het beste resultaat krijgt.
  2. Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar het hold level (sterkte) van de haarlak. Dit is een indicatie van hoelang het haar in model blijft en hoe sterk de hairspray is. Hold level 5 is het hoogste en daarom ook het sterkste level.
  3. Als laatste is het belangrijk om te controleren of de haarlak je hoofdhuid beschermt tegen UV-straling. Dit zorgt er namelijk voor dat je hoofdhuid niet verbrandt als je te lang in de zon zit. Hierdoor hoef je jouw hoofdhuid niet nog extra in te smeren met zonnebrandcrème.

Dit zijn de 10 beste föhns op dit moment.

Haarlak top 5

1. Beste prijs-kwaliteit hairspray: SYOSS Styling Max Hold Haarlak

De SYOSS Styling Max Hold Haarlak is de ideale keuze als je op zoek bent naar een haarlak die je haar langdurig in model houdt. Deze hairspray heeft namelijk een hold level van 5 en kan je haar tot wel 48 uur lang in model houden. Dit maakt hem perfect voor bijvoorbeeld een avondje uit of een belangrijke gelegenheid, waarbij je haar er de hele dag goed uit moet zien.

Een ander voordeel van deze spray is dat hij onderdeel uitmaakt van een professionele hairstyling lijn, waardoor de kwaliteit van de haarlak hoog is. Hierdoor heb je maximale controle over je haar tijdens het stylen en blijft het lang in model. Bovendien is de SYOSS Styling Max Hold Haarlak makkelijk uit te borstelen en verzwaart hij je haar niet. Ook biedt deze haarlak bescherming tegen UV-straling, waardoor zowel je haar als hoofdhuid beschermd zijn tegen de schadelijke effecten van de zon.

Minpunten?

Nadeel van deze hairspray is dat het de duurste optie is in onze top 5. Maar als je op zoek bent naar een haarlak die je haar langdurig in model houdt en tegelijkertijd beschermt tegen de zon, dan is de SYOSS Styling Max Hold Haarlak zeker de investering waard.

2. Beste hairspray voor alle haartypes: L’Oreal Expert Professionnel stevige fixatie haarlak

Woon je in een huishouden met personen met stijl én krullend haar? Dan is de L’Oreal Expert Professionnel Stevige Fixatie Haarlak wat voor jou. Vanwege zijn veelzijdigheid is dit de beste haarlak voor alle haartypes, zowel voor vrouwen als voor mannen.

Deze haarlak is al sinds 1960 verkrijgbaar en staat bekend als de gouden standaard in de hair styling wereld. Met een hold level van 4 zorgt deze haarlak voor een langdurige fixatie en geeft het haar een satijnzacht gevoel. Bovendien is deze haarlak gemakkelijk uit te borstelen.

Minpunten?

De haarlak heeft wel een nadeel: hij plakt bij overmatig gebruik.

Alle L’Oréal haarlak

3. Beste haarlak voor krullend haar: L’Oréal Paris Stylista The Curl Tonic Hairspray

De L’Oréal Paris Stylista The Curl Tonic Haarspray is geselecteerd als de beste haarlak voor krullend haar. Deze haarlak van L’Oréal Paris is speciaal ontworpen voor vrouwen met prachtige krullen en heeft een hold level van 3, wat een medium sterkte is.

Deze alcoholvrije hairspray plakt niet en is verrijkt met gojibessen, wat niet alleen voor een lekkere geur zorgt, maar ook verzorging biedt voor het haar. De hairspray voorkomt pluizen en geeft je krullen een mooie glans.

Minpunten?

Het nadeel van deze spray? Dat hij alleen geschikt is voor krullend haar. Niet echt een nadeel, als je het ons vraagt.

4. Beste haarlak voor meer volume: Schwarzkopf Junior Hairspray

Ook Schwarzkopf Junior Hairspray komt al jaren heel goed uit alle testen. De haarspray biedt langdurige fixatie, waardoor je haar de hele dag op zijn plaats blijft zitten. Hij heeft een flexibele hold, wat betekent dat je haar niet hard of plakkerig aanvoelt, maar toch op zijn plaats blijft.

De haarspray laat geen resten achter op je haar en is gemakkelijk uit te borstelen. Het beschermt je haar ook nog eens tegen vocht, waardoor het minder pluizig wordt en er gladder uitziet. De Schwarzkopf Junior Hairspray is geschikt voor alle haartypes en kan worden gebruikt voor zowel dik als fijn haar. Als laatste – de haarspray is betaalbaar, bijna altijd in de aanbieding en gemakkelijk verkrijgbaar in de meeste drogisterijen.

5. De sterkste haarlak: Taft Styling Ultra Strong Hairspray

Als je op zoek bent naar een hairspray die zowel het haar versterkt als een ultrasterke fixatie biedt zonder plakkerigheid of moeilijk uitkammen, dan hoef je niet verder te kijken dan Taft Ultra. Dankzij de Arginine Power Formule blijft je haar langdurig op zijn plek, of je nu een sterke fixatie wilt voor je dagelijkse look of extra fixatie nodig hebt voor een speciale gelegenheid.

Of je nu een updo (populaire knot) wilt dragen of je krullen de hele dag in model wilt houden, Taft Ultra is de perfecte keuze.

Let op: door deze kapsels lijk je ouder.

5 tips waar je haarlak nog meer voor gebruikt

Meer over: