Ga naar de inhoud

Máxima’s parfum: welke draagt onze koningin?

Update:
Maxima's parfum

Heb je je ooit afgevraagd welke parfums er op de kaptafel van koningin Máxima staan? Hoewel ze misschien luxe zijn, zijn ze gewoon bij de parfumerie te koop.

Zeer exclusieve geur

Koningin Máxima staat erom bekend dat ze verschillende parfums draagt bij verschillende gelegenheden, en zoals bij veel royals, is haar parfumkeuze vaak onderwerp van speculatie in de media. Ze heeft toegang tot een assortiment van luxe merken en exclusieve parfums, en haar keuze varieert van frisse, bloemige geuren tot meer sensuele en warme parfums, afhankelijk van de situatie.

Luxe geschenk in een gouden parfum flacon

In het verleden heeft koningin Máxima bekendgemaakt dat ze regelmatig een Amouage-parfum draagt, een bijzonder exclusieve geur die speciaal werd gecreëerd op verzoek van de sultan van Oman. De sultan bood dit parfum, dat overigens in een flacon van 24-karaats goud zat, aan als geschenk aan bevriende royals tijdens officiële staatsbezoeken.

Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer uitgenodigd te worden in een paleis in Oman om het Oosterse parfum te kunnen krijgen. Amouage Imitation (Imitatie parfum van Amouage). Het zou dezelfde geur hebben (bloemig, zoet en sensueel) en is gemakkelijk verkrijgbaar bij de parfumerie. Het kost iets meer dan 300 euro voor een flesje van 100 ml. Hoewel dit flesje niet met goud is ingelegd, is het nog steeds een prachtige creatie voor in je interieur.

Oriëntaalse geur

De bekende Máxima-kenner, Josine Droogendijk, heeft eveneens inzicht in de make-uptafel van de koningin. Ze heeft opgemerkt dat Máxima een voorliefde heeft voor het ontdekken van parfumerieën. Hierbij is duidelijk geworden dat ze een liefhebber is van ‘Shalimar’ van Guerlain. Deze geur is aardig kruidig en oosters van aard, en het wordt beschouwd als een eerbetoon aan de liefde.

Voor zover we weten, is dit parfum vervaardigd met de allerbeste ingrediënten, waaronder bloemige en kruidige noten. Met zijn unieke en verfijnde aroma straalt dit parfum een gevoel van klasse en luxe uit. Het is dan ook niet verrassend dat zowel mannen als vrouwen er graag voor kiezen en dat het als tijdloos wordt beschouwd. Voor een fles Shalimar van 90 milliliter betaal je ongeveer 140 euro, en de flacon zelf is eveneens prachtig vormgegeven. 

Wat zijn de favoriete parfums van Koningin Máxima?

Koningin Máxima staat bekend om haar tijdloze elegantie en verfijnde stijl. Ze heeft een goede smaak voor bijpassende geuren. Tot haar favorieten behoren Jo Malone’s ‘Lime Basil & Mandarin’ cologne en ‘Orange Blossom’ parfum, die beiden een exquise mix van citrusachtige en houtachtige aroma’s uitstralen.

Ze geeft ook de voorkeur aan Givenchy’s ‘Very Irresistible’ parfum, een unieke mix van roos, violet en muskus. Tot slot heeft Koningin Máxima een voorliefde voor Chanel’s ‘No.5’ eau de parfum. Dit is een iconische geur met heldere tonen van jasmijn, ylang-ylang en sandelhout. Elk van deze geuren vangt perfect de kenmerkende gratie en verfijning van koningin Máxima, waardoor ze een perfecte aanvulling zijn op haar collectie.

Foto: RVD

Meer over: