Draai voor klassieke weergave

Wratten verwijderen met huis,- tuin en keukenmiddelen

Wratten kunnen geen kwaad, ze zijn wel hardnekkig. Zo lang je wratten hebt, kunnen ze zich verspreiden en kan je andere besmetten. De hoogste tijd om er wat aan te doen. Wist je dat je wratten effectief kan verwijderen met middelen die je gewoon in huis hebt staan? Dankzij deze 10 huis-, tuin- en keukenmiddelen zijn wratten verleden tijd.

10 huis, tuin- en keukenmiddelen tegen wratten

1. Lijm of nagellak

Nagellak en lijm onttrekken zuurstof aan de wrat, waardoor hij afsterft. Smeer wat nagellak of alleslijm op je wrat en plak er een pleister op. Laat dit een paar dagen zitten en herhaal dit tot je wrat verdwenen is.

2. Knoflook met citroensap

Knoflook droogt wratten uit. Pers een teen knoflook uit en laat een nachtje trekken in een glas met citroensap. Breng het mengsel vervolgens 3 keer per dag op de wrat aan. Als je elke dag een nieuw mengsel maakt, is je wrat binnen een week verdwenen. Schrik niet, er kan een kleine bloemkoolachtige verdikking ontstaan, deze verdwijnt vanzelf.

3. Aloë vera

Aloë vera is een krachtige remedie tegen allerlei huidaandoeningen, óók tegen wratten. Breek een stengel van de plant in 2 delen en vang de gel op. Breng de gel aan op de wrat met een wattenstaafje. Dek dit af met een pleister en herhaal dit zo vaak als nodig.

4. Paardenbloemstengels

Heb je paardenbloemen in je tuin? Mooi, onkruid kan namelijk zeker nuttig zijn. Het sap uit de stengel van een paardenbloem wordt niet voor niets een wondermiddeltje genoemd. Haal het melkachtige sap uit de stengels van een paardenbloem en breng het elke dag aan op de wrat. Dek af met een pleister. Herhaal dit tot de wrat verdwenen is. Meestal is je wrat binnen een week weg.

5. Bananenschillen

Wat een bananenschil precies met een wrat doet, mag Joost weten. Het werkt weliswaar fantastisch. Neem een stukje van de schil, leg de binnenkant op de wrat en dek het af met tape. Laat dit een hele nacht zitten.

6. Appelazijn

Appelazijn droogt wratten uit. Doop een stukje van een wattenschijfje in appelazijn, breng het aan op je wrat en maak met een pleister vast. Als je dit doet voordat je naar bed gaat, kan hij de hele nacht blijven zitten. De wrat zwelt op, na een paar dagen wordt hij zwart en valt hij van je huid af. Na een week is de wrat verdwenen!

7. Baking soda

Baking soda laat voetwratten verdwijnen door de antibacteriële eigenschappen. Pak een teiltje en vul dit met een mengsel van baking soda en water. Blijf een paar uur zitten met je voeten in het teiltje en laat het drogen zonder af te spoelen, zodat de baking soda opdroogt en blijft inwerken. Na 2 baking soda badjes is je wrat zo goed als weg.

8. Tape

Klustape is een veelgebruikt huismiddeltje bij wratten. Bedek de wrat een week lang met een stuk tape. Als de tape eraf valt, vervang je hem door een nieuw stuk tape. Na een week, laat je de wrat een uur weken in een teiltje met warm water. Hierna kan je het dode weefsel weghalen met een vijl. Herhaal dit proces totdat de wrat verdwenen is.

9. Geplet basilicumblad

Basilicum heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen. Hierdoor krimpt en verdwijnt de wrat. Neem een paar bladeren, plet deze en wrijf deze op de wratten. Plak hier vervolgens een pleister overeen. Na een paar dagen begint de wrat te schilferen en na een week is hij weg.

10. Ui met citroen

Uien en citroenen laten wratten uitdrogen. Wanneer je deze producten combineert, zal het extra hard gaan. Pers de citroen samen met de ui uit en smeer dit over de wrat. Laat dit een halfuur inwerken. Pas deze behandeling 2 weken lang één keer per dag toe, totdat de wrat verdwenen is.

Wratten verwijderen met stikstof

Het resultaat van deze tips is afhankelijk van de sterkte van de wratten en je imuumsysteem. Als deze subtiele tips niet werken kun je je wratten (zelf) bevriezen met vloeibare stikstof:

Vloeibare stikstof voor wratten zelf aanbrengen

Let op: Startpagina geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een arts.

Lees ook:

Bronnen: Apotheek.nl, Huidarts.nl, Huidinfo.nl
Auteur: Ilse Bloemendal