Ga naar de inhoud

Groene aanslag op je terras? 5 tips om het snel te verwijderen

Update:

Van een terras met groene aanslag wordt je niet blij. Het is 1 van de meest voorkomende problemen op tegels en houten meubelen. Het ziet er niet alleen lelijk uit, het zorgt ook voor onveilige situaties als gladheid. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om van groene aanslag af te komen.

In dit artikel geven we je 5 tips om groene aanslag snel te verwijderen. Want er is toch niets zo ontspannend als een verzorgde tuin?

Tip 1: Gebruik een hogedrukreiniger

Als je groene aanslag wilt verwijderen, is een hogedrukreiniger een goede optie. Hiermee verwijder je gemakkelijk en snel de groene aanslag van de tegels, stenen en houten vlonders. Het is wel belangrijk om te weten hoe je een hogedrukreiniger moet gebruiken, anders kan het meer kwaad dan goed doen. Lees daarom de handleiding goed door en oefen eerst op een klein stukje voordat je het op de hele tuin toepast.

Hogedrukreiniger huren of kopen? 

Als je geen plek hebt om een hogedrukreiniger op te slaan, huur je er gewoon eentje bij een verhuurbedrijf. Dit is handig als je de hogedrukreiniger maar een paar keer per jaar nodig hebt. Als je regelmatig groene aanslag moet verwijderen, loont het om er wel een te kopen.

Tip 2: Gebruik azijn

Azijn is een veelgebruikt middel om groene aanslag te verwijderen. Dit is een goedkoop en natuurlijk middel, dat bovendien niet schadelijk is voor het milieu. Om groene aanslag te verwijderen met azijn, volg je deze stappen:

  1. Meng azijn met water in een verhouding van 1:1.
  2. Giet het mengsel over de groene aanslag.
  3. Laat het mengsel 30 minuten intrekken.
  4. Schrob de groene aanslag met een harde borstel.
  5. Spoel de tegels af met water.

Tip 3: Gebruik soda

Soda is een ander veelgebruikt middel om groene aanslag te verwijderen. Het is een goedkoop natuurlijk middel en werkt goed tegen groene aanslag. Volg deze stappen om soda te gebruiken:

  1. Los soda op in warm water.
  2. Giet het mengsel over de groene aanslag.
  3. Laat het mengsel 30 minuten intrekken.
  4. Schrob de groene aanslag met een harde borstel.
  5. Spoel de tegels af met water.

 Tip 4: Gebruik groene zeep

Groene zeep is een natuurlijk en effectief middel om groene aanslag te verwijderen. Je koopt groene zeep bij de supermarkt of drogist. Volg deze stappen om groene zeep te gebruiken:

  1. Los groene zeep op in warm water.
  2. Giet het mengsel over de groene aanslag.
  3. Laat het mengsel 30 minuten intrekken.
  4. Schrob de groene aanslag met een harde borstel.
  5. Spoel de tegels af met water.

Tip 5: Gebruik professionele reinigingsmiddelen

Als bovenstaande tips niet werken, is de groene aanslag te hardnekkig en zijn professionele reinigingsmiddelen nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en tuincentra. Lees de instructies op de verpakking zorgvuldig door en gebruik beschermende kleding en handschoenen bij het gebruik van deze middelen.

5 weetjes over groene aanslag:

  1. Groene aanslag is in principe niet schadelijk voor mensen of huisdieren, alleen kan het glad worden en voor gevaarlijke situaties zorgen.
  2. De beste manier om groene aanslag te voorkomen is door regelmatig je tuin schoon te maken en te onderhouden. Houd de tuin goed gedraineerd en vermijd schaduwrijke plekken.
  3. Bleekmiddel is effectief bij het verwijderen van groene aanslag, het is alleen niet milieuvriendelijk en is schadelijk zijn voor planten en dieren. Gebruik het daarom met mate en alleen als andere methoden niet werken.
  4. Groene aanslag is een vervelend probleem, gelukkig zijn er veel manieren om het te verwijderen. Of je nu kiest voor een hogedrukreiniger, azijn, soda, groene zeep of professionele reinigingsmiddelen, zorg ervoor dat je de juiste methode kiest voor jouw situatie. 
  5. Door regelmatig onderhoud en schoonmaak van je tuin voorkom je groene aanslag en laat je je tuin weer stralen.

Doe inspiratie op voor een nog mooiere tuin met de tuintrends van 2023.

Meer over: