Ga naar de inhoud

Grimaldi film in de maak door kleinkinderen: verborgen schatten

Update:
Film over de Grimaldi's in Monaco door kleinkinderen

Het productiebedrijf van Beatrice Borromeo is samen met haar man Pierre en haar zwagers Andrea Casiraghi en Dimitri Rassam begonnen aan een film over de rijke geschiedenis van de Grimaldi-dynastie en hun verovering van Monaco aan het einde van de 13e eeuw.

Andrea en Pierre zijn de zonen van prinses Caroline van Monaco en neven van prins Albert. Dimitri is getrouwd met Charlotte, de zus van Andrea en Pierre. Dimitri zei:

Het waargebeurde verhaal van de stichting van de Grimaldi’s van Monaco zo’n 7 eeuwen geleden is een van de meest spraakmakende vorstelijke verhalen

Het ontstaan van de Grimaldi film: een verborgen schat

Sinds Andrea op het idee kwam om een ​​film te maken over de geschiedenis van Monaco, zijn ze begonnen met het verkennen van de archieven van het paleis. Ze zijn op zoek gegaan naar de meest verrassende on-vertelde verhalen. Ze werden overweldigd door de hoeveelheid intrigerende en epische verhalen, die al die jaren bewaard zijn als verborgen schatten. Uiteindelijk besloten ze om bij het begin te beginnen. Ze zijn Martha Hillier zoveel verschuldigd, voor het feit dat ze haar passie en talent heeft gebruikt om het oorspronkelijke verhaal van de Grimaldi’s te vertellen en uit die archieven de meest gelaagde personages en aangrijpende verhaallijnen te selecteren. “We zijn verheugd om samen te werken aan hoofdstuk 2 met Pathé en OSP, om zo’n ambitieus project tot leven te brengen.”

Rijke historie van de Grimaldi’s

De Grimaldi’s zijn een prominente adellijke familie uit Monaco, een soeverein vorstendom aan de Franse Rivièra. Ze zijn vooral bekend vanwege hun heerschappij over Monaco, die teruggaat tot de 13e eeuw. De familie Grimaldi is één van de oudste vorstelijke families in Europa en heeft een rijke geschiedenis.

Een van de meest bekende leden van de Grimaldi-familie was prins Rainier III, die regeerde van 1949 tot 2005. Hij trouwde met de Amerikaanse actrice Grace Kelly, die prinses Grace van Monaco werd. Hun huwelijk bracht veel internationale aandacht en glamour naar Monaco.

Hun kinderen, prins Albert II, prinses Caroline en prinses Stéphanie, zijn ook bekend in zowel nationale als internationale kringen. Prins Albert II volgde zijn vader op als vorst van Monaco en regeert sinds 2005.

De Grimaldi’s hebben Monaco getransformeerd in een bloeiend centrum voor toerisme, financiën en luxe. Ze zijn ook betrokken geweest bij filantropische en culturele inspanningen in de regio.

De aankondiging van de Grimaldi film

Grimaldy Dynasty film in de maak

Meer over: