Ga naar de inhoud

Prinses Alexia heeft haar examens in Wales afgerond

Update:
Prinses-Alexia-afgestudeerd

Prinses Alexia heeft de examens voor het Internationaal Baccalaureaat aan het United World College of the Atlantic afgerond. Het koningspaar reisde af naar Wales om dit met hun dochter te vieren.

Het koninklijk huis kondigde het bezoek van het koningspaar op twitter aan met een foto waarop het koningspaar trots met prinses Alexia poseert.

In maart 2021 kwam het bericht naar buiten dat Alexia ging studeren, na haar afronden van haar opleiding aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, aan de United World College of the Atlantic in Wales. De boodschap van het koningspaar daarbij was:

De periode van de schooltijd van de prinsessen is privé. Op uitdrukkelijk verzoek van de ouders wordt een beroep gedaan op de media de persoonlijke levenssfeer van hun dochters te blijven respecteren.

Koningspaar aanwezig bij viering

Is Alexia geslaagd?

De school heeft het einde van de examenperiode met de traditionele Leavers Celebration bekend gemaakt. Deze traditionele Graduation Leave (vertrek na slagingsperiode) is een jaarlijks terugkerend event, waarbij de school stil staat bij het afronden van de examentijd. Alexia deed examen voor het Internationaal Baccalaureaat. Dat is internationaal voortgezet onderwijs op het niveau van het Nederlandse VWO. Hoe goed ze het gedaan heeft, daarover is niets bekend. Begin juli verwachten ze de resultaten van de examens.

Koningspaar trots op prinses Alexia

Meer over: