Ga naar de inhoud

Geert Wilders rouwt om overlijden moeder tijdens formatiegesprekken

Update:
Moeder Geert Wilders overleden

Dit weekend heeft PVV-leider Geert Wilders afscheid moeten nemen van zijn moeder. Op het sociale medium X deelde hij dit verdrietige nieuws. Vol verdriet, maar ook dankbaarheid, sprak hij over hoe hij haar nu al enorm mist. Tegelijkertijd vindt hij troost in het idee dat ze niet meer lijdt. Veel mensen hebben hun medeleven geuit, waarvoor Wilders zijn dank uitsprak.

Moeder Geert Wilders overleden

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Waaraan is moeder Geert Wilders overleden?

De doodsoorzaak is niet bekend. Aan zijn opmerking ‘dat hij troost put in het idee dat ze niet meer lijdt’ valt op te maken dat ze al een tijdje ziek was.

Hoe oud was de moeder van Geert Wilders

Geert Wilders haalde in ‘Tijd voor MAX’ jeugdherinneringen op en benadrukt hoeveel beter de films en series vroeger waren in vergelijking met nu. Samen met zijn moeder keek hij het liefst naar zwart-witfilms. Maar de gezondheid van zijn 90-jarige moeder baarde de PVV-leider zorgen.

Geert Wilders hoopte dat ze naar de uitzending zou kijken en sprak vol lof over zijn moeder. “Het is een ontzettend lieve vrouw, 90 jaar, en het gaat redelijk goed met haar. Ze zit in een verpleeghuis, maar is gelukkig nog relatief gezond.” Al sukkel je op die leeftijd natuurlijk met allerlei kwaaltjes, zo ook de moeder van de politicus. Dit interview gaf hij in het najaar van 2023.

Bekijk de beelden hieronder terug en lees verder >>

Verlies in drukke politieke tijden

Ondanks het persoonlijke verlies gaat het politieke werk door voor Wilders. Hij is namelijk betrokken bij formatiegesprekken met de VVD, NSC en BBB. Deze gesprekken vinden plaats in een periode van nationale rouw voor hem. Maandagochtend om 10 uur schoven hij en andere onderhandelaars weer aan bij de informateurs in de Tweede Kamer. Een herinnering dat het leven en werk doorgaan, ook in tijden van persoonlijk verdriet.

Broer Geert Wilders vraagt om begrip

Zijn broer Paul Wilders, tegenstander van Wilders’ PVV, neemt het voor hem op. Hun moeder is pas overleden en dat maakt Geert mogelijk wat onevenwichtig, twittert Paul Wilders. Cut mijn broer #Wilders some slack. Gisteren overleed onze moeder in het bijzijn van alle kinderen.

Bekijk het bericht hieronder en lees verder >>

Geert Wilders doet aangifte tegen Timmermans

Volgens Paul Wilders had het te maken met het overlijden van hun moeder en de gemoedstoestand van zijn broer hierdoor. Waarschijnlijk viel het in het verkeerde keelgat, was het ‘de welbekende druppel die de emmer liet overlopen’.

Bron: limburger
Foto: BSR Agency (Getty Images)

Meer over: