Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Elektrische deken kopen? Dit zijn de voordelen!

Als je jezelf warm wilt houden tijdens deze koude dagen, is een 'ouderwetse' elektrisch deken een goed idee. Deze voorverwarmde deken warmt je niet alleen snel en grondig op, het heeft nog veel meer voordelen. Zo slaap je er beter door, helpt het tegen spierpijn en bespaar je er zelfs energiekosten mee! Ontdek in dit artikel welke onverwachte voordelen zo'n warmte deken nog meer heeft. 

5 voordelen van een elektrische deken: 

1. Een elektrisch deken verhoogt je slaapkwaliteit 

Slapen in de winter kan een moeilijke opgave zijn. Zo kan de koude temperatuur het je lastig maken om goed te ontspannen, in slaap te vallen en verander je constant van houding om jezelf op te warmen. Door de warmte van een elektrische deken, val je sneller in slaap en ervaar je meer slaapcomfort. 

2. Een elektrisch deken helpt tegen spierpijn en rugpijn

Ben je een fanatieke sporter? Ook dan is een warmtedeken een goed idee. Warmte helpt bij het verlichten van pijn. Door de warmte van een elektrische deken wordt de spanning in je spieren minder, waardoor ze ontspannen. Dit zorgt uiteindelijk voor minder spierpijn. Én het werkt ook bij rugklachten

3. Een elektrisch deken voorkomt de verspreiding van de huisstofmijt 

Bedden zijn de ideale broedplaats voor huisstofmijt. Huisstofmijt komt voornamelijk af op vocht - en er is niets beter dan de combinatie van jouw transpiratievocht en het natuurlijke vocht in de lucht. Uit onderzoek blijkt dat als je gebruik maakt van een elektrische deken, er tot wel 50% minder huisstofmijt in je bed zit. Handig bij een allergie! 

4. Een elektrische deken zorgt voor een lagere energierekening

Wanneer je gebruik maakt van een elektrische deken, hoeft je verwarming niet meer zo lang en hoog te loeien. In de slaapkamer kan hij zelfs altijd uit, zo’n warmtedeken zorgt voor genoeg warmte om jou comfortabel te laten slapen. Om nog meer geld te besparen, is het slim om te kijken naar een elektrische deken met timer en automatische uitschakelfunctie. 

5. Een elektrisch deken biedt verlichting van de buikstreek

Kou kan chronische sinusiti - een langdurige ontsteking of infectie - verergeren. Dit is dan ook de reden waarom je er ‘s winters meer last van kan hebben. Een elektrische deken is hiervoor de perfecte uitkomst. De warmte van een warmtedeken vermindert de droogheid van je sinussen, waardoor je fijner en makkelijker ademt. Wist je dit? Hitte vermindert namelijk de droogheid.

 Elektrische-deken Elektrische-deken

Top 3 elektrische dekens volgens kieskeurig

Elektrische dekens zijn er in allerlei soorten en maten. Er is zelfs een speciale elektrische deken met aparte voetverwarming, voor als je veel last hebt van koude voeten. Vergelijk verschillende dekens met elkaar om tot de beste koop te komen. Volgens Kieskeurig, het platform met onafhankelijke informatie en betrouwbare reviews, zijn dit 3 hele goede en veilige elektrische dekens.

1. Inventum HN1312V 

De Inventum HN1312V warmtedeken komt als beste uit de bus. Dit is een elektrisch deken voor een persoon met verschillende opties. Zo heeft deze deken 4 verschillende warmtestanden, stel je de temperatuur van het voetgedeelte apart in en schakelt hij zichzelf na een aantal uur uit. Ook fijn: de schakelaar is afneembaar, waardoor je hem kunt wassen. 

Meer weten over de inventum HN1312V

2. Inventum HN236i

Slaap je met z’n tweeën of heb je gewoon een heel groot bed? Dan is het slim om te kijken naar een elektrisch deken voor 2 personen. Ook deze deken heeft verschillende warmtestanden, een apart verwarmbaar voetgedeelte en een timer. Tot slot is hij van katoen, waardoor je hem zelf kunt wassen. Dat scheelt weer hoge kosten bij de stomerij!

Meer weten over de Inventum HN236i

3. Medisana HU 665 Ökotex - Elektrische onderdeken 

Deze deken scoort het beste op het gebied van de prijs-kwaliteit verhouding. Voor een paar tientjes heb je 'm al in huis. Deze elektrische deken schakelt zich vanzelf uit na 180 minuten, heeft 3 warmtestanden, is geschikt voor de handwas en door zijn stevige katoenen bekleding blijft die mooi én fris. Ook lekker om te gebruiken op de bank!

Meer weten over de Medisana HU 665 Ökotex

Lees ook:

Bron: Kieskeurig
Auteur: Ilse Bloemendal