Ga naar de inhoud

Contactloos betalen met telefoon neemt toe

Update:
Contactloos betalen

In 2023 steeg het aantal contactloze betalingen met de mobiele telefoon aan de kassa van 21% naar 29%. Tegelijkertijd daalden de pinpas betalingen van 10% naar 8%. Nu zijn meer dan 70% van alle kassabetalingen contactloos, met een mobiel of pinpas.

Snelle opmars van mobiel betalen

De groei van betalen met mobiel of smartwatch is opvallend. In januari was 23% van alle betalingen mobiel. In december groeide dit naar 33%. Onderzoekers van De Nederlandsche Bank (DNB) en Betaalvereniging Nederland zien een trend. Ze verwachten dat mobiel betalen de pinpas snel gaat vervangen aan de kassa.

Vloeiende, snelle en veilige betaalervaring

In onze snelle wereld verandert contactloos betalen hoe jij je aankopen doet, door een vloeiende, snelle en veilige betaalervaring te bieden. Deze vooruitstrevende betaalmethode, aangedreven door Near Field Communication (NFC) technologie, stelt je in staat om met een simpele beweging langs de betaalterminal om jouw betalingen te verrichten. Deze technologie legt een veilige link tussen jouw betaalapparaat en de betaalterminal.

De tekst gaat onder de video verder >>

De voordelen van contactloos betalen:

  • Efficiëntie op zijn best: Vergeet het gedoe met contant geld of het wachten op pincode-verificatie. Contactloos betalen staat voor efficiëntie.
  • Ultiem gemak: De eenvoud van een tik maakt dat je nooit meer hoeft te zoeken naar kleingeld of je pincode moet onthouden.
  • Hygiënische betalingen: In een tijd waarin hygiëne essentieel is, biedt contactloos betalen een veilige manier om te betalen zonder fysiek contact.
  • Verhoogde veiligheid: Dankzij geavanceerde encryptie en een unieke code voor elke transactie, biedt contactloos betalen sterke bescherming tegen fraude.

Punten om te overwegen bij contactloos betalen

  • Transactielimieten: Om je veiligheid te garanderen, zijn er limieten gesteld aan het bedrag dat je contactloos kunt betalen zonder je pincode in te voeren. Deze limieten kunnen verschillen per regio en bank.
  • Niet overal geaccepteerd: Hoewel een groeiend aantal handelaren contactloos betalen verwelkomt, is het nog niet universeel beschikbaar.

De toekomst van betalingen

Met continue verbeteringen in technologie en beveiliging, ziet de toekomst van contactloos betalen er rooskleurig uit. Innovaties zoals biometrische authenticatie maken betalingen nog veiliger en gemakkelijker. Hierdoor wordt contactloos betalen steeds vaker de voorkeursmethode voor zowel consumenten als handelaren wereldwijd.

Contactloos betalen is meer dan een trend; het is de nieuwe norm in betaaltechnologie, die ons dichter bij een wereld brengt waar transacties moeiteloos, veilig en onmiddellijk zijn.

Wil je meer weten over betaalmogelijkheden lees dan dit artikel: Online betaalmiddelen zijn voor senioren een probleem.

Bron: ND

Meer over: