Ga naar de inhoud

Met de bloembollenmix 120 dagen kleur in je tuin

Update:
Bloembollenmix van action in het najaar planten

Er bloeit straks nog maar weinig in de meeste tuinen. De tuinsets gaan met dit koudere weer onder een hoes en het tuingereedschap de kist in. Maar wacht nog even met dat laatste, want hoe zit het met bloembollen? Die planten we toch in het najaar?

Dat klopt en daarom heeft de Action nu een speciale aanbieding: de bloembollenmix die echt niet mag ontbreken in jouw tuin.

Aaneengesloten bloei van februari tot juli

Bollen plant je in het najaar tussen september en december. Dat is ook meteen de beste tijd om te planten, want je tuin heeft dan vaak al wat kale plekken. Zonder andere vaste planten te vertrappen kun je ze ertussen zetten. Heb je helemaal nog geen bollen, dan raden zeker aan om te starten met de bloembollenmix van de Action, dan heb je namelijk meteen de leukste mix.

De Action heeft een bloembollenmix voor 120 dagen kleur in je tuin. De bloembollenmix bestaat uit maar liefst 200 bloembollen. Er is goed over de samenstelling van deze mix nagedacht, want het bevat soorten die 120 dagen aaneengesloten bloeien: van februari tot juli.

Het enige wat je hoeft te doen is ze op tijd in de grond stoppen. Ruim dus nog even niet al je gereedschap op en kijk of je de kale plekken in je tuin kunt gebruiken als de vaste plekken voor anemonen of irissen.

Verschillende soorten en maten in de bloembollenmix 

De bloembollenmix bevat een variatie aan bloemen in verschillende soorten en maten. Hierdoor krijgt je tuin een levendig en sierlijk karakter. Er zitten 20 sneeuwklokjesbolletjes in die al in de winter de lente aankondigen. Ook ontbreken de klassieke Hollandse tulpen niet in de bloembollenmix.

Het is juist in het najaar belangrijk te weten waar je ze het beste plant, vanwege de gelaagdheid en kleuren. Plant de verschillende bloemen naast elkaar, of verspreid ze door de tuin. De bloeihoogtes variëren van 10 tot 90 centimeter.

Dit zijn de soorten die je in de bloembollenmix aantreft: 

  • 30 triump-tulpen (een mix)
  • 25 hollandica irissen (een mix)
  • 25 gele trompetnarcissen
  • 15 alliums (sieruien) purple sensation
  • 20 allium siculum (Bulgaarse ui)
  • 30 alliums ampeloprasum ping pong
  • 20 sneeuwklokjes
  • 35 anemonen blanda (een mix)

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen >>

Jaarlijks aanvullen met nieuwe soorten

Let op: Er zijn bollen die gaan langer mee dan 1 jaar. Die gaan na de boeiperiode in rust om het volgende jaar weer op te komen. Haal deze meerjaren dan ook niet uit de grond als ze verdorren, maar snoei alleen de bloemen. Sommige bollensoorten, zoals narcissen verwilderen en breiden zich soms langzaam uit op andere plekken in de tuin.

Nog een tip: Ga je de bloembollenmix bestellen? Kijk dan komend voorjaar goed naar waar alle bollen opgekomen zijn. Misschien zie nog nog een aantal kale plekken in je borders. Prik op die plekken een stokje in de aarde en plant in het najaar in die borders nog een paar koninklijke planten. Zo geef je elk jaar maar een klein bedrag uit en wordt je tuin zichtbaar elk jaar rijker van kleur.

Meer over: