Ga naar de inhoud

Opvouwbare regenton: bespaar geld en help het milieu

Update:
regenwater opvangen

Ben jij klaar voor een groenere, duurzamere tuin zonder gedoe? Een opvouwbare regenton helpt je geld te besparen en je ondersteunt meteen het milieu. Hoe? Door regenwater op te vangen!

Regenwater

Die regen valt toch wel, kun je er maar beter slim gebruik van maken, toch? In Nederland valt er gemiddeld ongeveer 883 millimeter regen per jaar. Dit varieert echter afhankelijk van de specifieke locatie in Nederland. De regenval is doorgaans gelijkmatig verdeeld over de seizoenen, met iets meer regen in de herfst en de winter. Het verzamelen van regenwater in een regenton is een duurzame manier om deze natuurlijke hulpbron te benutten voor tuinieren en andere doeleinden.

Milieuvriendelijk

Regenwater opvangen helpt de vraag naar leidingwater te verminderen, wat de belasting van waterzuiveringsinstallaties en grondwaterreserves vermindert. Hierdoor wordt de druk op de natuurlijke watervoorziening verminderd en wordt kostbaar drinkwater bespaard voor consumptie.

Regenwater is meestal vrij van chemicaliën en chloor, wat het gunstig maakt voor het besproeien van planten. Het bevat ook natuurlijke voedingsstoffen die goed zijn voor de bodem en plantengroei.

Waarom een opvouwbare regenton in plaats van een gewone?

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Een opvouwbare regenton biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele, niet-opvouwbare regentonnen.

  1. Ruimtebesparend: Het meest voor de hand liggende voordeel van een opvouwbare regenton is dat hij ruimtebesparend is. Dit is ideaal voor mensen met beperkte ruimte in hun tuin of op hun balkon. Na gebruik kun je de regenton eenvoudig inklappen en opbergen zonder veel ruimte in beslag te nemen.
  2. Mobiliteit: Een opvouwbare regenton is draagbaar en licht van gewicht, waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Dit is handig als je bijvoorbeeld tijdelijk extra wateropslag nodig hebt voor een specifiek project of als je van plan bent te verhuizen.
  3. Eenvoudige installatie: Ze zijn eenvoudig in elkaar te zetten, wat betekent dat je geen ingewikkelde installatieprocessen nodig hebt. Ze kunnen snel in gebruik worden genomen.
  4. Duurzaamheid: Ondanks hun flexibele ontwerp zijn opvouwbare regentonnen vaak gemaakt van stevige materialen zoals plastic en stalen buizen, waardoor ze duurzaam zijn en bestand zijn tegen de elementen.
  5. Filter tegen verstopping: Veel opvouwbare regentonnen zijn uitgerust met filters om te voorkomen dat vuil en bladeren het opgevangen regenwater verontreinigen. Dit verbetert de kwaliteit van het opgevangen water.
  6. Veelzijdigheid: Deze regentonnen zijn geschikt voor een breed scala van toepassingen, zoals het besproeien van planten, het schoonmaken van tuinmeubilair, of zelfs het bijvullen van een vijver.
  7. Kostenefficiënt: Ze zijn vaak betaalbaar in vergelijking met traditionele, permanente regentonnen. Dit maakt ze toegankelijk, ook voor mensen met een minder groot budget.

Opvouwbare regenton van Action

Denk je dat een regenton ouderwets is? Helemaal niet! Een regenton is niet alleen super efficiënt, maar ook hartstikke hip. Met dit slimme apparaat bespaar je namelijk niet alleen flink wat centen, maar draag je ook je steentje bij aan waterbesparing. Wist je dat een doorsnee persoon jaarlijks duizenden liters water door de kraan jaagt? Zeg hallo tegen moderne waterbesparing met een mooie regenton!

De mogelijkheid om hem op te vouwen maakt het opslaan van regenwater een fluitje van een cent, zonder de noodzaak van permanente installatie. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om regenwater direct via een tuinslang of andere leiding in de regenton te laten stromen, dankzij een handige zij-ingang.

Hoeveel regenwater kan deze opvangen?

De ton heeft een respectabele inhoud van 250 liter, wat meer dan genoeg is om je planten en tuin te voorzien van het benodigde water. De groene kleur past mooi invrijwel elke tuinomgeving en voegt een vleugje natuurlijke schoonheid toe.

Ruimtebesparend

Dit product van Action is niet alleen praktisch, maar ook slim ontworpen. Met een gemakkelijk te gebruiken kraantje aan de onderkant van de ton, kun je het opgevangen regenwater moeiteloos in je gieter laten lopen. Het is het toppunt van gebruiksgemak en efficiëntie.

En het beste deel? Als je de regenton niet meer nodig hebt, laat je hem gewoon leeglopen via het handige aftappunt aan de onderkant en vouw je hem eenvoudig in elkaar. Opbergen was nog nooit zo eenvoudig. Het neemt nauwelijks ruimte in beslag in je schuur of garage, waardoor je meer ruimte overhoudt voor andere tuinbenodigdheden.

Start met opvangen en besparen en koop de regenton online, voordat deze uitverkocht is!

Meer over: