Ga naar de inhoud

Benzineprijzen bereiken nieuw hoogtepunt


De benzineprijs heeft op 8 juni 2022 een nieuw record neergezet: €2,505 per liter benzine. Nog nooit was de prijs zo hoog. Ook diesel wordt duurder, maar die prijs bereikt (nog) geen record. Worden de prijzen nog hoger? Je leest het in dit artikel!

 Nog nooit was benzine zo duur 

We schreven al eerder over de stijgende benzineprijzen en waarom benzine goedkoper is in Duitsland. Nog geen week later heeft de benzineprijs een nieuw record neergezet. Uit gegevens van UnitedConsumers, een bedrijf dat de adviesprijzen van de grootste tankstationbedrijven bijhoudt, blijkt dat we op woensdag 8 juni €2,505 per liter benzine betalen. Een recordprijs!

De prijs van diesel is ook gestegen. Voor een liter diesel betaal je op 8 juni 2022 €2,237.

Blijven de benzineprijzen stijgen?

Door de accijnsverlaging voor brandstof, heeft de overheid de benzineprijs 2 maanden wat lager kunnen houden. Hiermee wilde het kabinet de gevolgen van de hoge inflatie draaglijk maken. Door het tekort aan olie en onzekerheid over leveringen uit Rusland, blijven de benzineprijzen omhoog gaan. De verwachting is dat de prijs zal blijven stijgen. Geen goed nieuws!

Minder auto’s op de weg

Het resultaat van de stijgende benzineprijzen? Er rijden minder auto’s op de weg en er wordt minder getankt. Dit blijkt uit onderzoek van de Rijksoverheid. Veel mensen zoeken naar een goedkoper alternatief zoals de trein of ze gaan carpoolen

Meer over: