Ga naar de inhoud

Begrafenisplannen koning Charles bijgewerkt

Update:
Koning Charles

De gezondheidstoestand van de Britse koning Charles III, bij wie begin februari kanker is ontdekt, wordt er niet beter op. Zijn conditie is dusdanig dat men de koninklijke begrafenisplannen herziet, meldt website The Daily Beast.

‘Andere urgentie en toonzetting begrafenisplannen’

Bronnen benadrukken dat de koninklijke begrafenisceremonie voortdurend wordt bijgesteld. 

Volgens The Daily Beast circuleert er een apart document dat evalueert wat goed ging bij de begrafenis van koningin Elizabeth in september 2022 en wat beter kan als de volgende monarch overlijdt.

Een voormalig medewerker van het Britse koninklijk huis zegt dat door de huidige gezondheidsproblemen van Charles de plannen een andere toonzetting en urgentie krijgen. Tom Sykes van The Daily Beast oppert dat Buckinham Palace de begrafenisplannen van de koning, die de codenaam ‘Operatie Menai Bridge’ dragen, momenteel herziet.

Bekijk wat Operatie Menai Bridge inhoudt (Engelstalig) en lees verder onder video >>

Charles vastberaden

Sykes heeft met vrienden van Charles over de gezondheid van de koning gesproken. De meest voorkomende reactie is volgens Sykes dat het niet goed gaat met hem. Sykes voegt er aan toe dat een vriend van de monarch beweert dat Charles vastberaden is zijn ziekte te overwinnen.

Steun voor kankeronderzoek

Dat etaleert de 76-jarige Charles met zijn eerste officiële werkbezoek na de kankerdiagnose aan een kankerbehandelingscentrum. Samen met zijn vrouw koningin Camilla sprak hij met patiënten en artsen. Het koninklijk paar betuigde zijn steun voor kankeronderzoek. Het is overigens niet de instelling waar de koning zijn behandelingen krijgt, schrijft New York Magazine. 

‘Charles is echt heel erg ziek’

Een bijzondere stap en belangrijk moment. Niet alleen voor Charles persoonlijk, maar ook in zijn publieke functie als koning. Het toont dat hij ondanks zijn eigen gezondheidsproblemen, betrokken is bij belangrijke maatschappelijke kwesties. “Iedereen blijft optimistisch, maar hij is echt heel erg ziek”, zegt de bron van The Daily Beat. “Erger dan ze laten doorschemeren.”

De tekst gaat onder de video verder >>

Stadium kanker onbekend

“De begrafenisplannen zijn uit het stof gehaald en worden actief bijgewerkt”, legt de bron uit. “Aangezien de Charles gediagnosticeerd is met kanker.” Niet bekend is in welk stadium de ziekte van de koning verkeert.

Bronnen: The Daily Beast, New York Magazine, AD. Foto: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Meer over: