Draai voor klassieke weergave

5 redenen waarom een alcoholpauze een goed idee is (en hoe je deze volhoudt)

In samenwerking met:

Bij een nieuw jaar horen nieuwe goede voornemens. 80% van de mensen maakt ze! Minder drinken of een alcoholpauze staan standaard in de top 10 van goede voornemens. Een alcoholpauze, van een maand of langer, is het hele jaar door een goed idee. Alleen is het volhouden ervan best een uitdaging. In dit artikel vind je tips hoe jij het wél volhoudt.

No Wine Today geeft ons 5 redenen waarom een alcoholpauze een goed idee is. 

Slechts 17% van de mensen houdt goede voornemens vol

Wat? Ja, dit is echt waar. Van alle mensen die goede voornemens maken, houdt slechts 20% dit ook echt vol. Zonde, want je maakt ze natuurlijk niet voor niets! Toch is het best begrijpelijk, aangezien veel mensen ofwel onrealistische doelen stellen ofwel geen stok achter de deur hebben en daardoor snel hun motivatie verliezen. Dit geldt ook tijdens hun alcoholpauze.

Tip 1: doe het samen met een ander. Zo heb je een stok achter de deur en een motivator. Samen is het makkelijker én leuker.

Creëer goede gewoontes in plaats van goede voornemens

Zeker, het begint allemaal bij een wens of doel voor jezelf dat een voornemen wordt. Maar wat is die alcoholpauze nu helemaal waard als jij je straks op 1 februari weer een stuk in de kraag drinkt? Niet zoveel! Ga daarom bewust(er) aan de slag met jezelf. Zit die alcoholpauze niet passief uit.

Tip 2: schrijf je in voor een challenge. Hierdoor ga je actief aan de slag met jezelf en jouw gewoontes. Grote kans dat je het makkelijker volhoudt én dat je achteraf echt hebt gewerkt aan een andere mindset.

Een alcoholpauze is goed voor de lijn

Afvallen is nog steeds hét goede voornemen - numero uno. Laat een alcoholpauze ook nog goed zijn voor de lijn! Je krijgt minder calorieën binnen én je lever zorgt voor een snellere stofwisseling, als deze geen alcohol hoeft af te breken. Twee vliegen in één klap.

Tip 3: let bij alcoholvervangers op het suikerpercentage dat in het drankje zit. Je hoeft geen water te drinken er zijn genoeg “gezonde” alternatieven voor jouw favoriete drankje. Wees bewust en kies bewust.

Tijdens een alcoholpauze slaap je beter

Dit ervaren mensen als één van de grootste voordelen van een alcoholpauze. Je merkt dit vrijwel direct. Stel je eens voor: je slaapt 30 dagen superlekker! Geen gebroken nachten, gewoon een heerlijke nachtrust. Dat je hierdoor superfit opstaat en er stralender uitziet tijdens jouw alcoholpauze, is dubbel zo fijn toch?

Tip 4: gebruik een notitieboekje om alle voordelen die je opmerkt te noteren. Dit is handig zodat je na jouw alcoholpauze al die voordelen helder op een rijtje hebt. Dit zorgt ervoor dat je minder snel terugvalt in je oude consumptiepatroon of vaker voor een tijdelijke stop kiest. 

Jouw weerstand en conditie verbetert door jouw alcoholpauze

Door 30 dagen geen alcohol te drinken werk jij aan die fittere, relaxtere en gezondere versie van jezelf. Een betere kickstart van jouw jaar kun jij jezelf niet geven.

Tip 5: gebruik jouw extra energie en tijd positief! Kom in beweging, kook vers eten en gun jezelf een welverdiend 'moment-voor-jezelf' elke dag.

Klinkt dit als iets wat jij ook wel wil? Schrijf je in voor het programma Dry January 2022 van No Wine Today en merk wat een maand niet drinken betekent voor jou!

In samenwerking met: