Ga naar de inhoud

De 10 mooiste stranden van de ABC-eilanden

Update:
In samenwerking met:

De ABC-eilanden hebben gezamenlijk een hoeveelheid paradijselijke stranden waar je van kunt dromen. Het liefst bezoeken we ze allemaal… Tenzij je twee maanden op vakantie gaat, is het vrijwel onmogelijk om ze één voor één af te vinken. Om de keuze iets makkelijker te maken, vind je hieronder de 10 mooiste stranden van de ABC-eilanden onder elkaar: 

1. Piscadera Baai – Curacao

Aan de westkust van Curaçao vind je de prachtige Piscadera Baai, die zeker bij de mooiste stranden van de ABC-eilanden hoort. Het azuurblauwe water in combinatie met het hagelwitte strand zorgt voor een schitterend plaatje. De zee is er rustig en de sfeer is relaxed. Op het strand zijn er diverse restaurants en bars waar je een verkoelend drankje kunt halen of een lokale snack kunt scoren. Klinkt niet gek, toch?

2. Klein Curacao – Curaçao

Klein Curaçao is een onbewoond eilandje, ongeveer 25 kilometer voor de kust van Curaçao. Boek een dagtocht en vaar per boot naar dit onbewoonde paradijs! Dit is écht de moeite waard. Het strand van Klein Curaçao is het Caribische strand waar je van droomt. TIP: neem je snorkelset mee! Klein Curaçao heeft namelijk een prachtig rif, duik zeker het water in om te snorkelen.

3. Druif Beach – Aruba

Druif Beach is misschien wel het mooiste strand van Aruba. Naast dat het er werkelijk prachtig is, is het er ook lekker rustig. Ideaal voor als je even geen zin hebt in drukte om je heen. Het water is kalm en gemiddeld 28°C. TIP: Vergeet je camera niet! Bij Druif Beach kun je namelijk pelikanen spotten, die op houten palen in de zee zitten. 

4. Sorobon Beach – Bonaire

Sorobon Beach op Bonaire staat bekend als dé plek om te windsurfen. Het ondiepe water en de zeewind zorgen voor de perfecte omstandigheden. Maak je geen zorgen als je geen watersporter bent, ook voor een middagje luieren is Sorobon Beach uitermate geschikt! Het strand heeft namelijk, in tegenstelling tot veel andere stranden op Bonaire, fijn poederzand. Sorobon Beach loopt over in Lac Bay, een ondiepe lagune met azuurblauw water omringd door mangrovebos.

5. Cas Abou – Curaçao

In het noorden van Curaçao vind je Cas Abou, ook wel Cas Abao genoemd. Naast dat Cas Abou een paradijselijk strand is, zijn er ook veel faciliteiten waar je gebruik van kunt maken. Ideaal als je bijvoorbeeld van plan bent hier de hele dag door te brengen. Zo zijn er ligbedden, parasols, toiletten, douches, een duikschool en kun je er verschillende watersporten beoefenen. Trek gekregen? Haal een lekkere snack bij de beachbar. 

6. Eagle Beach – Aruba

Dat Eagle Beach een mooi strand is hoeven we de meeste mensen niet te vertellen. Dit strand is in 2017 namelijk uitgeroepen tot 3e mooiste strand ter wereld! Eagle Beach is een lang, breed strand met helder zeewater. Je kunt er watersporten beoefenen, er zijn genoeg plekken om iets te eten of te drinken, het strand is zeer geschikt voor kinderen én er is genoeg parkeerplek. Wat wil je nog meer?

7. Playa Porto Marie – Curaçao

Playa Porto Marie ligt ten zuiden van het Cas Abou strand. Als je een huurauto hebt en wilt strandhoppen, kun je deze twee stranden makkelijk combineren. Op Playa Porto Marie vind je veel faciliteiten, waaronder ligbedjes, parasols, kluisjes, toiletten, douches, een restaurant & bar, een duikschool en meer. Er is soms zelfs live muziek! Wist je dat het zeewater hier extra helder is? Dat komt doordat de ondergrond bijna volledig bestaat uit wit zand. 

8. Playa Chikitu – Bonaire

Playa Chikitu vind je in het Washington-Slagbaai Nationaal Park. Hetgeen wat dit strand uniek maakt, zijn de duinen eromheen. Playa Chikitu is namelijk het enige strand op Bonaire met échte zandduinen (waar zeeschildpadden vaak hun eitjes leggen!). Door de sterke stroming in het water mag je hier helaas niet zwemmen. Desondanks mag een bezoekje aan het strand én de rest van het Nationaal Park niet ontbreken, want deze behoort zeker tot de mooiste stranden van de ABC-eilanden. 

9. Blauwbaai – Curaçao

Het Blauwbaai strand ligt aan de westkust van Curaçao. Blauwbaai is de perfecte plek als je een hele dag op het strand wilt doorbrengen tijdens je Curaçao vakantie. Je hebt er restaurants en (beach)bars, ligbedjes, watersportmogelijkheden en gratis parkeerplekken. Blauwbaai is een typisch Caribisch strand met felblauw water. Liever de schaduw opzoeken? Rol je handdoek uit onder één van de vele palmbomen.

10. Baby Beach – Aruba

Baby Beach bestaat uit hagelwit zand en een lagune met ondiep zeewater. Je kunt hier heel lang de zee in lopen, zonder dat je kopje onder gaat. Bovendien is dit de ideale plek voor een beginnende snorkelaar. Snorkelset niet bij je? Geen paniek! Op Baby Beach kun je een snorkelset huren. Ook kun je er gebruik maken van ligbedjes, parasols, toiletten en de snackbar. 

Op VakantieDealz.nl vind je dagelijks de beste keuzes voor verre droomreizen, waaronder Aruba, Bonaire en Curaçao. Laat je inspireren door de mooiste vakantiebestemmingen. 

In samenwerking met:

Meer over: