Glasplaat van keramisch fornuis is gebarsten. Repareren of nieuw fornuis, wat is voordeliger?

Een stom ongeluk: ik trek een kast open boven het aanrecht en er vallen 2 mokken om, ze rollen uit de kast: klabam op de kookplaat. Gevolg: grote ster en dwars doormidden gebarsten.
Het is een Indesit fornuis, net een jaar oud.
Wat is de beste oplossing: raparateur laten komen en nieuwe glasplaat laten inbouwen of een nieuw fornuis (400 euro)? Heeft iemand daar ervaring mee?
Omdat het zondag is kan ik de leverancier van het fornuis niet bereiken dus heb nog geen informatie daarover.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nieuwe erin, als je inductie zou hebben zou je de basrsten gewoon kunnen dichtlijmen, maar bij gewoon keramisch gaan de kit branden. Wegdoen dus en een nieuwe kopen. Het is mij trouwens ook al eens gebeurd, dat een wijn fles, die ik omgekeerd tegen de muur had gezet omviel en dat het glas daardoor brak. Maar dat was inductie en die is nu al weer jaren in gebruik bij een armere buurman.

als het goed is zit er nog garantie op je fornuis.ik zou de leverancier bellen wat t beste te doen.gebruik m in ieder geval nu niet.je weet maar nooit wat er gebeurd.en ik zou de kast met mokken n andere plaats geven i.g.m. nog eens zo`n ongelukje.

Hier staat iets over iemand die het zelf heeft gedaan: http://www.klusidee.nl/Forum/about6932.html plaat kost 520 euro :| woyo http://kookplaatinductie.blogspot.com/2008/10/glazen-kookplaten-verzekerd.html bij de comments eronder staat ook wat http://forum.fok.nl/topic/1109377 en die is van iemand die vraagt of je het via de verzekering kan laten gaan

Probeer het te claimen bij je verzekering. Vaak is meer mogelijk dan je denkt. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100