Wat zijn goede serviesmerken?

Wedgewood ken ik, maar ik zoek toch net iets anders. Voornamelijk met allerlei bloem en fruit patronen, landschappen en andere mooie versieringen om uit te kiezen, maar ik kan maar heel weinig vinden.

Misschien kent u merken waar ik op kan zoeken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Al weer lang geleden heb ik installatie geleverd aan de keramische industrie, dus vind ik dit een leuke vraag. Tegenwoordig heb je geen goede of slechte serviesmerken meer. De fabrikanten zijn allemaal gelocaliseerd daar waar de voornaamste grondstoffen voor de China te vinden zijn. In Engeland rond on Stoke and Trend, in Nederland in Limburg, in Duitsland in het Zuid Oosten en in Spanje aan de Oostkust ten zuiden van Barcelona. Ze gebruiken ze allemaal dezelfde fabricagemethoden en machines. Je moet dus kiezen op het design. Engeland is natuurlijk het land voor fruit patronen en landschappen, maar deze fabrikanten zijn slecht vertegenwoordigd in Nederland, daar wij het een beetje oudbollig vinden. Wedgwood is overigens failliet, maar misschien hebben ze een doorstart gemaakt. Ze hadden de naam en daardoor konden ze die idiote prijzen vragen. Status dus en de kwaliteit was niets beter dan andere fabrikanten. Nederland maakt China meer. vroeger had je Mosa, maar die maken alleen nog tegels. Persoonlijk val ik op de Duitse merken vanwege uiterlijk en kwaliteit. Arzberg, Schirnding, Rosenthal en Villeroy & Boch. Voor een Engels merk kan ik je verwijzen naar Royal Grafton en Royal Doulton in Stoke on Trend. Anekdote: Jaren geleden bezocht ik de fabriek van Royal Dalton en besloot een compleet service te kopen en mee te nemen als verrassing voor mijn vrouw. Toen ik thuiskwam was ze enigzins teleurgesteld en zei. Hoe weet je nu wat ik mooi vind. Wel zij ik, je kiest een service uit de catalogus die je mooi vindt en dat niet het service van je keuze is, breng ik het meegenomen service weer terug. Gelukkig viel haar keus op het service wat ik voor haar gekocht had. Nog steeds eten we er heerlijk uit. Toegevoegd na 32 minuten: Sorry voor de spelfoutjes.

Bronnen:
http://pottery-glass.shop.ebay.com/Grafton...
http://www.royaldoulton.com/GB/Home
http://www.woldring-porselein.nl/onze-merk...

mijn dochter is helemaal gek van de "blond amsterdam" serie.

Als je de naam hoort,denk je aan de plee, Maar je kunt er ook veel anders mee! http://www.villeroy-boch.com/nl/nl/home/producten/tischkultur/porselein.html

In dit kader moet 'Villeroy&Boch' toch niet vergeten worden.....

Ik denk dat je mogelijk het Janneke Brinkman servies mooi vind... even googlen op Janneke Brinkman servies... Toegevoegd na 1 minuut: JBS servies

Rosenthal is een bekend merk , maar ook met de naam Marjolein Bastin is er serviesgoed gemaakt. Veel succes met het vinden , en een keuze maken.

ik heb zelf alles van arzberg,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100