hoe de centraal verwarming gebruiken?

Misschien een stomme vraag maar ik weet het niet zo goed hoe je de centraal verwarming (radiatoren) moet gebruiken? In mijn vorige woning werd het meestal door mijn partner gedaan en ik lette het ook nooit op. En nu zit ik met handen in mijn mijn haar. Als je de thermometer die in de living hangt op 20 graden zet, op welke stand moet je de kranen opendraaien die op de radiatoren zitten ? En moeten die kranen constant open? Als ik niet thuis ben of als het snachts is, en ik de kranen dicht doe, wat gebeurt er dan? En de thermometer regelt ook andere kamers naast de living?

Weet jij het antwoord?

/2500

het verstandigste is om alle radiatoren open te zetten, ook al ben je niet thuis. als je niet thuis bent zet je de thermostaat op ong 17 graden bij kou en wanneer je wel thuis bent op een temperatuur die jij lekker vindt, meestal is dat zon 20 tot 21 graden. that's it.

De radiator(en) in de ruimte waar de thermostaat hangt moeten sowieso open staan. Doe je dat niet, dan gaat de "ketel" aan, maar de warmte bereikt de ruimte waar de thermostaat hangt (meestal de woonkamer) niet, waardoor deze ketel onnodig aan- en uitschakelt om het verwarmingswater op temperatuur te houden. Daarnaast kun je naar wens de radiatoren in de overige ruimtes open draaien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100