Ik heb pauwenveren (net verloren door de pauw) die erg stinken, hoe maak ik deze vrij van hun geur zonder ze te beschadigen?

Ik vond ergens op internet dat ik ze moet koken, maar dat gaat wat lastig met veren van 1.75m...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de veren nieuw zijn, dan kunnen ze nog wel tegen een stootje. Oudere veren kunnen broos worden. Begin met een natte en zachte doek de veren te wrijven met lange slagen met de veer mee. Helpt dat niet voldoende, haal ze dan door een warm sopje. Met schone vingers kun je ze weer mooi in model krijgen.

Je zou een wok kunnen nemen om ze te koken, alleen weet ik niet of dat werkt ;) probeer er eerst 1, zo verpest je ze niet allemaal als het mislukt. Verder voor de geur kun je er deodorant oid op spuiten. Als je ze echt gaat wassen ben ik bang dat je ze snel zult beschadigen, want veren beschadigen nu eenmaal snel.

ik zou het proberen door ze neer te leggen en er wat soda over te strooien. dagje wachten en dan nog eens ruiken. tenminste ik lees niet dat ze onder de stront zitten of zo, dan is soda natuurlijk niet afdoende.

Strooi er zuiveringszout op wel dat wat je in de keuken gebruikt. Laat het een tijdje liggen en borstel het dan met een gladde borstel die je voor babyhaartjes gebruikt heel voorzichtig eruit. Zonodig herhalen. Toegevoegd na 2 minuten: Zuiveringszout beter bekend als natriumcarbonaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100