Als je in Nederland een eigen vakantiehuisje bezit naast je eigen koophuis, hoeveel dagen per jaar mag je daar dan zelf in wonen?

Wat zegt de Nederlandse en Europese wet hierover en welke is dan toepasbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Maximaal zes maanden aaneengesloten. Daarna wordt het niet meer als recreëren gezien, maar als permanente bewoning. Na die zes maanden moet je er minimaal een maand uit zijn geweest. Maar als je niet ingeschreven staat op het adres van het vakantiehuisje, is er geen mens die er naar taalt. Ze controleren met name de mensen die zich bij de gemeente inschrijven op het adres van het vakantiehuisje.

Om het antwoord van Loenie aan te vullen, er is hier geen Europese wetgeving over. Komen de Nederlandse regels voor recreatiewoningen overeen met Europese wetgeving? Er is geen Europese regelgeving die de Nederlandse overheden verbiedt om maatregelen te treffen tegen het onrechtmatig gebruik van recreatiewoningen. De juristen van het ministerie van VROM hebben hierover regelmatig contact met de Europese Unie. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de Europese regelgeving op dit gebied binnenkort zal veranderen.

Bronnen:
http://www.vrom.nl/pagina.html?id=23862#b35521

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100