wat voor lamp in douche en wc?

wat voor lamp gebruik ik het best in de douche en wc? Een spaarlamp start langzaam op en ik heb mij laten vertellen dat het voor een spaarlamp niet goed is als hij steeds aan en uit gedaan wordt. Maar wat voor lamp draai ik er dan in om wat minder te verbruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mij is verteld dat spaarlampen met energieklasse B langzaam starten en dat ze met energieklasse A snel starten. Maar ik zou alleen de quick start spaarlampen kopen. Staat op de verpakking.

Een felle LED-lamp.

Er zijn zat spaarlampen die vrijwel meteen branden hoor. En dat het slecht zou zijn voor een spaarlamp als hij steeds aan en uit wordt gedaan, lijkt me een broodje aap.

Als het alleen om minder verbruiken gaat, zet een wc-lamp weinig zoden aan de dijk. Je kunt daar best een gewone gloeilamp gebruiken. Bezuinigen loont de moeite op plekken waar lampen vaak langdurig branden, zoals de huiskamer, buitenverlichting, etc.

Voor in de badkamer een 12volt halogeenlamp.Eventueel 1x -3x20watt of 2x -3x20watt. Namelijk 3x20watt op één trafo! 12volt is tegenwoordig verplicht in de badkamer! En in het toilet is een 220volt halogeenlamp wel zo mooi,en iets voordeliger dan een normaallamp! Succes

Je hebt ook snelstartende lampen dus die zou je kunnen gebruiken. Wat is er trouwens tegen een langzaam startende spaarlamp? Licht geeft ie toch wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100