Hoe dier(on)vriendelijk is eendendons in kussens en dekens?

Ik heb binnenkussens nodig en ik heb er een paar gevonden. Er zit eendendons in (witte, voor als dat uitmaakt). Nu staat diervriendelijkheid hoog bij mij in het vaandel en houd ik hier zoveel rekening mee als ik kan. Hoe komt men aan deze eendenveren? Het blijft voor mij moeilijk om bij producten met veren (zoals je daar ook oorbellen van hebt) uit te vinden of deze 'gewoon geraapt' zijn - misschien te romantisch gedacht? - of anderzijds.

Toegevoegd na 2 uur:
Het gaat in dit geval overigens om de H&M.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verschrikkelijk onvriendelijk.Ik heb een uitzending op tv gezien,niet om aan te zien. De veren worden geplukt als ze nog leven,kan ook niet begrijpen dat zo iets nog verkocht mag worden. Zoek iets anders voor een goede nachtrust zou ik zeggen.

Heel erg dieronvriendelijk ze worden namelijk levend geplukt, dus wees wijs en koop het niet!

+1 Inderdaad vreselijk dieronvriendelijk. Tenzij je een heel sterke maag hebt beter ook niet zoeken op youtube ofzo

Een deel van het dons wordt levend geplukt, een deel niet. Diervriendelijk is het in geen geval, de enorme hoeveelheden die we "nodig" hebben vindt je niet zomaar op de grond.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dons

bijna altijd ZEER dieronvriendelijk, tenzij duidelijk vermeld wordt, dat het *biologisch* geplukt dons en veren betreft (dat wordt na de slacht geplukt). het is wel duidelijk, deze kussens moet je niet willen kopen of gaan zoeken. maar jij hebt ze gevonden... nu is aan jou de beslissing of je ze so-wie-so wilt gebruiken. net als jaren geleden met bontjassen: als je ze niet meer draagt vanwege het "wij dragen geen tweedehands jas" , is het punt, en je moet het zeker niet kopen, maar nu met "duurzaam" leven en zeker ook de bezuinigingen, kan ik mij een hele nieuwe discussie voorstellen, en ik weet nog niet hoe ik dan beslis, het is moeilijk. ik hoop dat je er toch iets aan hebt, al is het maar informatie.

Bronnen:
http://www.yumeko.nl/eco-kussens/veelgeste...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100