Wat is een makkelijke kurkentrekker?

Ik had deze, maar tegenwoordig met die plastice kurken krijg ik ze niet open met deze.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Brabantia Kurkentrekker Classic mat Ik heb in al die jaren geen gemakkelijker kurketrekker kunnen vinden als deze. Stap 1 een aparte mesje om de zijkant van de fleshals van het plastic te ontdoen. Stap 2 kurk ontdoen zonder kracht te gebruiken en waar geen kurk resten in de fles komen. Perfect apparaatje. Een aanrader.

Bronnen:
http://www.shopwiki.nl/kurkentrekker-brabantia

kijk maar eens op deze site daar staan er heel veel op

Bronnen:
http://www.vinis.nl/wijnaccessoires/oude+k...

een screwpull. Wel zeer in de buidel tasten, maar daarna kan een kind de was doen. Voor mijzelf betekende het dat ik eindelijk een fles wijn open kon krijgen zonder kracht of stukken kurk.

Bronnen:
http://www.provinum.nl/ontkurken/lever-mod...

Persoonlijk vind ik maar een soort kurkentrekker het handigst. Zit meteen een handig mesje bij om het bovenste randje plastic te verwijderen. De meeste professionele horeca-mensen zweren bij zo'n soort obersmes.

Deze van Brabantia, je hoeft alleen maar naar rechts te draaien en elke kurk komt omhoog. Ik wil nooit meet een ander. Brabantia Kurkentrekker Napoleon De Brabantia kurkentrekker Napoleon heeft een goede, stevige grip. Deze kurkentrekker zorgt ervoor dat u alle wijnflessen gemakkelijk open krijgt. Alleen een paar slagen naar rechts draaien en de kurk wordt automatisch uit de fles getrokken.

Bronnen:
http://www.shopwiki.nl/kurkentrekker-brabantia

Maartje36 laat een goed sommeliersmes zien, zoals ik het zelf al jaren gebruik. Het belangrijke verschil met jouw kurkentrekker is, dat die van jou een gesloten schroef heeft, die een gat boort met wat houvast, en die van Maartje heeft een open schroef, die een rond gat boort met veel meer houvast. Toegevoegd na 2 minuten: Nou ja, rond gat: de spiraal gaat er in zijn geheel in, het gat krijgt de vorm van een wenteltrap en bij opwaartse kracht geeft dat veel meer houvast. Toegevoegd na 5 minuten: En die open spiraal drukt de kurk, ook de synthetische, minder uit naar de zijkant, waardoor die vaster komt te zitten. De gesloten kurkschroef duwt veel kurk opzij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100