Hoe vang ik een spin zonder er te dicht bij te komen met mijn handen?

Van die grote spinnen, die zo snel rennen (volgens mij hebben ze geen web). Kunnen ze trouwens ook bijten?
Ik durf er niet goed dichtbij te komen, maar ja ik wil ze wel uit mijn huis hebben. Zonder dood te maken.

Toegevoegd na 24 minuten:
Hoe vang ik een spin met zeker een meter afstand tussen mijn handen en de spin

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb altijd een grote plastic beker die ik erover heen zet en dan een dun kartonnetje eronder door schuiven. Beker snel omdraaien met kartonnetje en al. Dan kan je zo de spin weer veilig buiten zetten. Toegevoegd na 34 minuten: Wat je zou kunnen proberen als je een stofzakloze stofzuiger hebt. Is de opvangbak goed legen. Spin opzuigen (wel onmiddellijk de stofzuiger uitdoen als je hem hebt) en daarna de opvangbak open buiten neerleggen. Loopt de spin er uit zichzelf wel weer uit. Of wat een vriendin van mij altijd doet. Een doek over de stofzuigerslang doen (over de open kant dus) en zorgen dat deze niet in de stofzuiger kan verdwijnen dus bv een lange doek die je vast blijft houden. Spin opzuigen die blijft dan in de doek zitten. Slang uit het raam of de deur en stofzuiger uitzetten. Spin valt er weer af. Maar in beide gevallen moet je het wel zo snel mogelijk doen anders heb je een gekreukelde of erg gefrustreerde spin.

Groot glas & kartonnetje pakken. Glas er overheen, kartonnetje onder het glas en dan kan je het geheel naar buiten zetten. Overigens.. De grote huisspinnen die zo snel rennen zijn ideaal in huis: Ze vangen insecten & kleinere spinnen en maken geen webben.. Toegevoegd na 13 minuten: spinnen kunnen bijten, maar geen echte schade doen. Ze komen zeker niet door een papiertje heen.

manier 1: pak een bezemsteel en bind er een plastic bakje aan, zet het erover heen en dan het dekseltje eronder schuiven. bakje buiten openmaken en de spin loslaten zonder de pijn te doen ;) manier 2: bel je buurman of buurvrouw!

Met de bugAway, te verkrijgen bij De Welkoop en Vivara.

Bronnen:
http://www.luxebugaway.com/mijnuitvinding.php

met een stoffer en blik wel erg voorzichtig natuurlijk anders plet je de spin. probeer eerst of hij voorzichtig op het blik wil lopen en anders een beetje helpen met de stoffer.dan naar buiten brengen. spinnen doen niks en je kan ze ook voorzichtig op je hand laten lopen en dan buiten zetten maar ik geloof dat je er erg bang voor bent.

leuk deze antwoorden. het lijkt wel een soort bezigheids therapie. waarom denkt u dat een huisspin een huisspin heet? vang hem levend en zet hem buiten de deur. hoelang denkt u dat het zal duren voordat deze spin zijn weg naar zijn thuis weer gevonden heeft?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100