Als je warm water in een waterkoker doet, kookt deze dan net zo lang als dat je er koud water in doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kooktpunt wordt sneller bereikt dan met koud water, maar wanneer het eenmaal kookt, kookt het net zo lang door als dat je koud water had gebruikt.

de kooktijd is een stuk korter, alleen ik heb altijd gehoord dat het beter is altijd koud water na t kookpunt te brengen

Het kookpunt zal sneller bereikt worden. Of het net zo lang kookt,ligt er aan, wanneer je hem uitschakelt.

Hoe warmer de temperatuur van het water is, des te sneller bereikt het in een waterkoker het kookpunt. Daarom bespaar je op de elektriciteitsrekening geld, wanneer je het water zo warm mogelijk uit de geyser in de waterkoker doet (gas is goedkoper dan elektriciteit). Soms beweert men wel dat dat warme water minder goed smaakt, maar dat is onzin want het is hetzelfde water dat uit de geyer komt, of het nu warm of koud is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100