waarom is tabak in bus zoveel goedkoper dan sigaretten?

het scheelt tweederde in prijs.

Toegevoegd na 4 uur:
ter verduidelijking: het verschil in prijs (de grote ervan) kan niet door verpakkings kosten worden gedekt aangezien accijns ong 3 euro van de 5 euro is. sigaretten kosten dus eigenlijk 2 euro waarvan misschien 20 cent verpakkingskosten.

140 gram tabak = 200 sigaretten 16 euro

10 pakjes camel = 50 euro

het verschil is dus 3,40 per "pakje"

3,40 is meer dan camel aan de sigaretten verdiend (2 euro nl) dus kunnen dit niet verpakkingskosten zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk omdat de productiekosten gewoon veel lager zijn. Toegevoegd na 15 uur: Ook na je toevoegingen blijf ik erbij dat dit voornamelijk in de productiekosten zit, om tabak in een blik te stoppen heb je niet zoveel nodig, om sigaretten te produceren heb je een grote gecompliceerde productielijn en verpakkingslijn nodig inc. de nodige operators. Ook wordt de tabak voor sigaretten veel verder bewerkt dan de tabak die in blikken verkocht wordt.

Omdat je dan zelf de sigaretten moet maken met die filterhulsjes.(of sjekkies) Het scheelt dus arbeid en verpakkingsmateriaal van de sigarettendoosjes. En wie gaat er nou met een bus tabak naar zijn werk of op visite ? Ik vind het een goede vraag, vroeger zag je inderdaad die busse tabak, zie ze eigenlijk nooit meer. Groeten Leonard

Dat is toch logisch? Tabak in builen shag is ook goedkoper dan sigaretten. Een lap stof is ook goedkoper dan de kant-en-klare bloes. Een zak ongeschilde aardappelen is goedkoper, dan die voorgekookte krieltjes. Zo geldt dat voor heel veel onbewerkte producten. Die zijn goedkoper, want minder bewerkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100