waarm plakken mensen hun ramen dicht met kranten als ze aan het verbouwen, schilderen of behangen zijn?

En is dat in heel het land nog steeds gebruikelijk?

Toegevoegd na 1 minuut:
waarom dus he

Toegevoegd na 15 minuten:
en dan vooral particulieren, winkels die hun nieuwe interieur zo lang mogelijk geheim willen houden, dat snap ik nog wel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo is het een verrassing hoe het eindresultaat er uit komt te zien.

Schaamte

als ik de kozijnen aan het verven ben, wil ik niet dat er verf op de ramen komt, dat is er zo moeilijk af te halen. en daarnaast hoef ik niet al die pottekijkers, het kijkt altijd zo makkelijk naar binnen in een leegstaand huis.

Om te voorkomen dat mensen 'inkijken'. Ik zie dit overigens bij particuliere huizen eigenlijk nooit, wel bij winkels of andere bedrijfspanden in de verbouw.

Op deze manier kan er geen verf of lijm op het glas komen en de klussende mens heeft geen last van mensen die van buitenaf op hun vingerskijken. Dit gebeurd nog regelmatig.

Voor mezelf geldt: omdat ik dan meestal de gordijnen en/of luxaflex heb weggehaald. En ik wil geen inkijk, dus dan is even wat krantenvellen opplakken handig. Zodra alles weer hangt, kunnen de kranten weer verwijderd worden ;-)

Waarschijnlijk omdat de mensen die binnen werken, zwart aan het werk zijn.

Ha, die Anneliez; Los van de al genoemde redenen kan ik me voorstellen dat men gereedschappen en bouwmaterialen aan nieuwsgierige grijpgrage blikken wil onttrekken.

Vaak werk je 's avonds met een bouwlamp of andere felle verlichting en dan sta je als klusser zo erg in beeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100