We lijken een vliegende mierenplaag te hebben. Waar komen die vandaan en hoe komen we er vanaf?

We hebben ze niet alleen steeds in huis, maar ook in de schuur en werkplaats in grote getale. Is er iets waardoor dit kan komen? En hoe komen we hier het beste vanaf?

I.v.m. de katten willen we liever niet spuiten of lokdoosjes gebruiken, maar als het niet anders kan dan is de vraag hoe dit het beste met de katten te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een paar uurtjes wachten. Het warme broeierige weer is ideaal voor mieren omeen nieuwe woonplek te vinden. Dus vliegen ze in grote getale uit. Zodra ze een goede plek hebben gooien ze de vleugels af en graven zich in. Dan ben je er vanzelf vanaf. Ze komen dus uit een mierennest in de buurt en vertrelken naar 'betere gronden' of ze komen uit een mierennest ver ver weg, en vinden jouw tuin heel geschikt.

Vliegende mieren zijn er maar heel even. Mieren die vliegen zijn toekomstige koningenen van een nest. die beesten vliegen even, paren, en verliezen dan hun vleugels. waarna ze een nieuw nest ergens gaan maken. dat gebeurt ongeveer een keer per jaar, als ik me niet vergis. Met dank aan sith.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/last-vliege...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100