Bestaat er een 'grootmoeders trucje' om honden haren uit een stoffen bank te krijgen?

Iemand suggesties zonder dat er grof geschut aangeschaft moet worden? (en nee ik koop geen nieuwe bank)

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hand vochtig maken en er dan stevig over de bank wrijven, dan ' rol' je de haren als het waren bij elkaar. Toegevoegd na 2 minuten: Bij het kruidvat kan je ook rollers kopen, daar zit een plaklaag op, werkt ook. Alhoewel je van beide manieren geen wonderen moet verwachten ;) het blijft lastig.

Breed plakband. Droger op koude stand.. http://www.goeievraag.nl/vraag/hondenhaar-kleding-kunt-verwijderen.41345

Rol een stuk van die brede plakband om je hand met de plakzijde naar buiten. Een 'handige' manier om je bank schoon te maken. Op deze manier heb ik ooit eens een fluwelen kledingstuk van papierresten (papieren zakdoekje meegewassen) ontdaan. Werkt prima!

Doe gewoon zo’n simpele rubberen handschoen aan (eventueel een beetje nat maken), en hij neemt alle haren mee. Ook een vochtig microvezeldoekje kan hondenharen verwijderen. Een plakrol e.v.

Antislip matje Gewoon iets klam Maken en wrijven, klaar is kees Rolletjes koop jij bij blokker action enz

Het is niet echt een grootmoeders truc, maar het werkt wel. Ik heb bij action voor het van twee euro een soort rubber borstel gekocht waarmee ik ook mijn tapijt en kussens gastvrij krijg.

Vochtig washandje en over de bank trekken. Wel vochtig niet nat.

Als je losse kussens hebt: eerst goed uitkloppen, stofzuigen, en dan met een vochtige zeem over de stof gaan, steeds de klonten haar van de zeem pulken, en volhouden. Een foulard of deken over de bank op de momenten dat je er zelf niet zit kan voorkomen dat je teveel haar moet weghalen.

inderdaad ! met een vochtige doek of een schoonmaakhandschoen (zo'n rubberen) haal je wel gemakkelijker de haren en stof eraf , maar ik pakte altijd de plantenspuit met daarin een oplossing van warm water EN schoonmaakazijn!!!! dat maakt de bank ook weer wat frisser , van kleur en van geur! ik vond een zacht borsteltje ook altijd wel handig (de bank hoef je niet zeike nat te spuiten!!! ik kon erna 30 min al wel weer op zitten) Ik heb dit van mijn moeder geleerd en ik wil je erg bedanken om mij eraan te herinneren! ik ga het komende week ook ff doen! bedankt en sucses Toegevoegd na 4 minuten: mijn moeder is ook een grootmoeder!! heb je misschien meer vertrouwen in het antwoord!

Stofzuigen en nog eens stofzuigen. Daarna kun je met een plakroller van Ikea erover gaan en weg zijn alle haren. Helaas als je honden heb en je wilt je bank haarvrij houden zul je dit iedere dag moeten doen. Misschien is het ook een idee om een speciale plaats voor je hond op de bank te creëren en daar een kleed neer te leggen en dan maar hopen dat hij/zij op dat kleed blijft, want meestal is dat plaatsje net naast het kleed veeeeel fijner.

Volgens mij hadden ze in een reclame van de blokker een aanbieding om pluizen en haren van een bank te verwijderen. Vanuit een ander standpunt lijkt het me een goede deal. Ik weet de naam neit meer maar het haalt de haren van de bank af en het is makkelijk schoon te maken.

Bronnen:
TV

Met de plantenspuit, warm water en evt.lekker luchtje, nevelen, en met de raamtrekker, of idd de rubberen borstel, bewerken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100