Hoe krijg ik de ventilatie roosters weer open en dicht.

De roostertjes boven de ramen zitten vast. Hoe krijg ik ze weer open. Waarschijnlijk komt het door vuil. Heb geprobeerd met stofzuiger en een sopje maar hij blijft vast zitten. Wie heeft tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

een heet sopje maken van biotex dat lost t vuil op

Plantenspuit met een sterke ontvetter en heet water vullen; een zo sterk mogelijke straal erop richten, op de hoekjes en de kantjes. Even wachten...... geen pizza maar het ding vliegt los. (hoop ik) De plantenspuit is daarna niet meer zo geschikt voor zijn eigenlijke doel.

Het schijnt dat je met cola alles los krijgt, ook dat wat verroest is. Dus misschien coca cola in je plantenspuit of op een spons.

Wat je vast kan draaien , kan je ook los draaien, dus draai het rooster los en haal het er af, bijna altijd is het oud vastgekoekt vuil en vet, dus kan je nu de roosters in een heet sopje leggen en schoon maken. Daar in de hoogte schoon maken is niet te doen, dan krijg je een zooitje en loopt alles langs de muur naar beneden

Spray er wat kruipolie of siliconenspray op en laat het goed intrekken.

Je kunt er ook een wat kruipolie WD40 erop spuiten. Dan is het weliswaar niet schoon maar hij gaat misschien wel weer open en dicht. Mocht je het rooster los kunnen maken dan een nacht in een sopje met ontvetter of bleekmiddel laten weken.

Demonteren, goed schoonmaken en afdrogen en ze zijn weer als nieuw. Dit minimaal één maal per jaar doen.

Waarschijnlijk zit er zand en troep tussen. Als je een stoomreiniger hebt, kun je het daarmee proberen, is minder geklieder dan een sopje. Voortaan regelmatig open en dicht doen én schoonmaken ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100