Hoe maak je een goedwerkende vliegenval?

Kan dit met middelen die je al in huis hebt?
Het liefst diervriendelijk, zodat je ze weer vrij kan laten buiten. Maar als dit niet mogelijk is, dan moet dat maar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vleesetende planten of carnivore planten zijn planten die naast voedingsstoffen uit de grond ook kleine dieren (meestal insecten of spinnen) vangen en verteren. Deze carnivoren hebben gemeen dat 1) de prooi wordt gelokt, 2) de prooi wordt vastgehouden en gedood, 3) de prooi wordt zelfstandig verteerd, en 4) de opgeloste voedingsstoffen worden door de plant opgenomen. Toegevoegd na 2 minuten: een klein plantje te koop bij ieder tuin centrum en werkt echt

Bronnen:
wikipedia

In een vliegenval overleven ze het vaak niet, maar je kunt in een schaaltje water schijven citroen leggen en daarin een stuk of 6 kruidnagelen daar hebben vliegen en wespen een hekel aan. Toegevoegd na 36 seconden: De kruidnagelen in de citroen steken.

De geur van azijn in een schaaltje jaagt de vliegen weg. Waarschijnlijk ook mensen maarja, als je het diervriendelijk wilt houden moet je er wat voor over hebben. ;)

Als je die beestjes echt in de val wil lokken is 'zoet en licht' een goede lokker. Het resultaat van jouw acties: Verdrinking en/of elektrocutie loopt meestal niet positief af voor de gevleugelde insecten......

Vliegen houden niet van tocht. Wat je het beste kan doen is zodra het gaat schemeren alle ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Nog geen lampen aan doen, want dan blijven ze daardoor juist weer binnen. Alleen eventueel een tuin- of balkonlamp, dan kunnen ze de weg naar buiten goed vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100