hoe houd ik zwembadwater schoon?

zwembadwater wordt vies door gras en zand

Weet jij het antwoord?

/2500

In ieder geval afdekken als je het niet gebruikt; verder een voorspoelbadje installeren en toch ook een beetje chloor tegen de algen; 's winters leeg laten lopen.

Een filtersysteem in het zwembad bouwen. En als het niet gebruikt word afdekken met een zeil of iets dergelijks

Ik neem aan dat het een privé zwembad betreft? Tuinslang klaarleggen en iedereen die het zwembad in wil, even de voeten schoon laten sproeien. Na gebruik, het zwembad afdekken. Een reinigingspomp installeren. Met een schepnet, het gras verwijderen.

Je kan het beste voordat er plaats genomen eordt in het bad een teiltje neerzetten waar de voeten schoon gemaakt worden. Verder is een afdekzeil een tip en kan een filtersysteem prima werken. Een keer per maand zou ik sowieso het water verversen Toegevoegd na 41 seconden: En chloortabletten werken ook heel goed

Chloor en ph gehalte regelmatig controleren, 3 of 4 keer per dag een uurtje of halfuurtje de skimmer aan, ook - als het zwembad gebruikt wordt - elke dag stofzuigen en daarna backwashen. En als het zwembad niet gebruikt wordt afdekken met een stel chloortabletten erin. Pffff ... is een boel gedoe, ik weet het uit ervaring :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100