mijn vriend heeft pas een huis gekocht en we gaan dit samen opknappen hoe doen we dit best met de kosten delen? contract?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heeft hij het alleen gekocht of hebben jullie het samen gekocht? Als hij het huis alleen heeft gekocht zou ik heel voorzichtig zijn als ik jou was om geld in het huis te stoppen. Mocht het uitgaan dan zie jij niks meer van dat geld terug.

Ja, je kunt dat op papier zetten maar er zijn twee vragen te beantwoorden. 1) wil je vriend eraan meewerken, want ik zou het als teken van wantrouwen zien in zijn plaats en 2) wil je het het notarieel laten vastleggen. Je kan wel een contractje opstellen maar als het echt fout loopt trekt hij een lange neus naar je en daar zit je dan met je contract. Waar ga jij dan je recht halen?

Ik zou je willen adviseren een samenlevingscontract op te laten stellen bij de notaris. Hij kan je in deze goed adviseren en dit kan onder omstandigheden veel ellende besparen in de toekomst. Op www.degoedkoopstenotaris.nl kun je de tarieven van een notaris vinden bij je in de buurt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100