Wij hebben in ons nestkastje op het balkon een nestje jonge moolkeesjes eh koolmeesjes,is dat niet rijkelijk laat?

Sinds vanochtend horen we de jonkies piepen,dus zijn ze volgens ons net uit het ei. Kan dat nu nog wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is wel wat laat, maar kan nog makkelijk. Veel eerste legsels zijn dit jaar gestorven, vanwege een gebrek aan voedsel door ongunstige weersomstandigheden. Ze zijn flexibel genoeg om aan een tweede legsel te beginnen Ik citeer Vogelbescherming Nederland over de weersomstandigheden: Tot half maart was het zeer koud winterweer met veel sneeuw en soms extreem koude temperaturen, waardoor alles veel later op gang leek te komen. Wie herinnert zich dat nu nog?! Vanaf half maart werd het daarna een maand lang veel te warm en zeer droog. Een kleine groep koolmezen reageerden door onmiddelijk nesten te maken en eind maart waren in veel gebieden records gebroken qua vroege koolmeeslegsels. Daarna kwam rond half april het natte koude weer terug en waren deze vroege legsels in een nadeel, maar ook de “normale” latere legsels hebben het nu nog steeds moeilijk door deze te lang aanhoudende koude periode. De voedselpiek van rupsen kwam maar niet op gang. Pas nu (vanaf 18 mei) begint het weer wat normaal te worden en daarmee ook het voedselaanbod voor de jongen. De nu uitkomende late legsels zijn dit jaar duidelijk in het voordeel. Wel leuk hoor, die activiteit op het balkon :-)

Bronnen:
http://www.vogelbescherming.nl/

Blijkbaar kan dat nu nog...

als het het nestje van de foto is dan zijn ze wel wat ouder maar een antwoord op je vraag ja hoor dat kan nog best hoor sommige vogels zijn nu eenmaal wat later met het maken van een nest en leggen van de eitjes ik zou zeggen laat ze lekker met rust en je ziet ze over een tijdje vanzelf uitvliegen

Heel laat, bij mij had ik in de nestkastjes kool en oimpelmeesjes en al dat spul is een dag of 10 geleden uitgevlogen.

Nee hoor, ook koolmeesjes hebben meerdere nesten per jaar.

Waarom zou dat niet kunnen? Ik hoor de jonge koolmeesjes hier in de omgeving ook piepen in de nestkasten. Dus het kan prima. Denk dat ze gewoon met een tweede nest bezig zijn.

volgen mij kan het vaker, bij ons zijn de kastjes ook weer vol, zie foto van de vorige lichting.......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100