Hoe komt het dat de bladeren van mijn pachira aquatica allemaal uitvallen, maar aan het begin van de stam (vanonder) wel nieuwe blaadjes vormen?

Toen ik hem kocht, had hij heel veel bladeren. Langzaam aan begonnen ze uit te vallen, maar aan de onderkant kwamen er juist bladeren bij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze plant is best wel lastig in de huiskamer. Van oorsprong een moerasplant en juist daar zit zijn probleem. Geef slechts een keer per drie weken veel water. In de tijd er tussen moeten de wortels weer opdrogen, zo niet, dan laat hij veel blad vallen of gaat zelfs dood. Zet de plant dus op een diepe schotel of in glazen schaaltje. Op de foto staat hij op een schoteltje, dus zal je regelmatig water geven en daar gaat het dus fout! Toegevoegd na 3 minuten: vergeet ook niet, dat de plant bij de kweker in een optimale situatie staat, dus in een plantenkas, met precies de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en licht. Ieder huiskamer is in alle opzichten voor deze plant een enorme achteruitgang, dus zijn veel kamerplanten meestal binnen een jaar dood!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100