Waarom bouwen ze hier meer huizen dan woontorens?

Aangezien er hier een ernstig woningen te kort is, kiezen ze toch vaker om huizen te bouwen. Terwijl dat niet de oplossing is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat hoog bouwen voor de aannemer en zijn onderaannemers veel duurder is dan laag bouwen. Zolang de grondprijs niet zodanig hoog is dat dit prijsverschil daardoor wordt gecompenseerd is het voor iedereen een voordeel laag, dus goedkoop, te bouwen.

Omdat er meer vraag is naar woningen met tuin dan naar flatwoningen zonder tuin. En omdat die woningen makkelijk gefaseerd gebouwd kunnen worden. Met een woontoren bouw je honderd woningen in één keer, die ook allemaal zo snel mogelijk verkocht (of verhuurd) moeten worden. Grondgebonden woningen kun je makkelijker per blokje van 6, 10 of 20 bouwen. En omdat laagbouw makkelijker en goedkoper te realiseren is in ons polderlandschap. Voor zware hoogbouw zijn enorme funderingen nodig. Of omdat er voor hoogbouw geen vergunning wordt gegeven, omdat bestaande woningen dan hun privacy en zonlicht verliezen, omdat de ondergrond (waterhuishouding en bodem) te kwetsbaar is, omdat er met hoogbouw meer mensen op een vierkante km zouden komen te wonen dan de infrastructuur en voorzieningen (winkels, scholen, artsen etc) aankunnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100