Wat voor beestje is dit?

Ik kom hem veel tegen in de keuken en woonkamer. Kan ook vliegen.
http://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=z3udoydnitz
http://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=f2ly2z1zzw4

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Meeltor. Wat moet je nu doen? Alles wat met meel te maken heeft nakijken, dus ook pakjes soep enz.ze vreten zich door elke verpakking heen. Dan alles waar ze inzitten weggooien!, want er kunnen eitjes inzitten. Alles nagekeken dan alles in bussen of plastic bakjes doen, dus goed afgesloten wegzetten. De kast of kasten nakijken of er nog wat inzitten. En daarna een potje met scherpe kruiden neerzetten, GEOPEND en doordat dee enkeling die je niet gevonden hebt geen eten meer heeft gaat op zoek naar eten kruipt in het potje en op die manier kom je er weer van af.

een tor!! Toegevoegd na 55 seconden: of kever net hoe je noemen wilt

Het ziet er uit als een mailtor. http://nl.wikipedia.org/wiki/Meeltor Toegevoegd na 13 minuten: Grinnik.. Meeltor natuurlijk. Waar zit ik met mijn hoofd.

Het doet me sterk denken aan de Geelgerande Waterkever, alhoewel de afwezigheid van de randjes me weer aan het twijfelen heeft gebracht.

Deze tor of kever behoort tot de familie der zwartlijvigen en wordt in Nederland meel tor genoemd.

Ik ken hem vanuit Frankrijk. Ze zijn vreselijk traag en ze stinken als je ze probeert weg te jagen. Maar de naam, ben ik vergeten, helaas. Wij noemden ze altijd stinktorren.

Op de tweede afbeelding zie je een meeltor. Volgens mij is dat een ander beest, want hij heeft twee geledingen en redelijk lange poten. Daarom denk ik dat het misschien een "gewone houtwormkever" is, want die heeft alleen bij de kop een geleding en wat kortere poten. Zie eerste afbeelding. Helaas is dat ongedierte met gevaar voor je meubels, beeldhouwwerken, manden en kisten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100