Hoe maak ik een gekleurd vak op een structuurmuur, en dan met strakke randen

We willen graag een gekleurd vak op de muur maken. De muur heeft structuur en het is dus best lastig om de randen mooi strak te krijgen, zonder dat de randen uitlopen. Tips zijn van harte welkom

Weet jij het antwoord?

/2500

Afplakken met plakband en dan met acrylaatkit ttussen de muur en het plakband kitten dan met de vinger het overtollige kit weghalen dan sausen en plakband weghalen succes

Het enige wat je kunt doen is de randen afplakken met schilderstape. Als je dichtbij staat zul je blijven zien dat de randen niet super strak zijn (is onmogelijk met structuur op je muur) maar van ver af, zal dit bijna niet opvallen. Als alternatief kun je een ligt soort hout op hangen aan je muur en deze in de vorm en kleur maken die je zelf wil. Het makkelijke hieraan is dat je hem er zo weer afhaalt als je het zat bent. Of je geeft de achterkant een andere kleur, kun je afwisselen.

Dat is een moeilijke, eerst het vlak afplakken en dan de rest retoucheren met de hand. Er zit niets anders op, door de ruwe achtergrond blijft dit een probleem.

Met een spuitbus zou het niet zo moeilijk zijn, gewoon afplakken en spuiten maar ik neem aan dat je dat niet bedoeld.

Het vlak afplakken, de randen op de muur langs de tape eerst opvullen met verf, de kleur verf die op de muur zit, en dan heb je een vlakke baan en kun je een kleurvlak aanbrengen.

Bronnen:
ervaring van mijn schoondochter

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100