Voor de bepaling of je woning in de sociale of vrije sector valt is de kale huurprijs van belang die gold bij aanvang van het huurcontract. Was het toen sociale sector, dan blijft dat zo zolang jij er woont. In elke woning heb je te maken met jaarlijkse huurverhoging. Het moment waarop dat wordt toegepast is niet voor iedereen gelijk en staat als het goed is wel in je huurcontract. Omdat je woning bij aanvang van het huurcontract in de sociale sector viel, blijven voor alle toekomstige huurverhogingen de regels gelden voor de sociale sector.
Zou je recht hebben op huurtoeslag bij aanvang van het huurcontract, dan blijf je dat recht houden, ook al is de prijs ondertussen boven de huurtoeslaggrens uitgekomen. Met een jaarinkomen van 30.000 euro is dat voor een alleenstaande niet van toepassing, maar dan begrijp ik niet helemaal waarom je met een dergelijk inkomen niet je huidige woonlasten zou kunnen betalen.
Kosten voor stadsverwarming betekent natuurlijk dat je geen maandelijkse kosten hebt voor gasverbruik. Je persoonlijke energierekening bestaat dus alleen nog uit de kosten voor elektriciteit. Het is dus niet zo dat je nu maandelijks 100 euro méér moet betalen dan wanneer er geen stadsverwarming zou zijn. Als je een eigen warmtemeter hebt, dan geldt die 100 euro per maand als voorschot en wordt achteraf berekend wat je werkelijke verbruik was, vergelijkbaar met de berekeningen van voorschotten en eindafrekening van gasverbruik.
- Bronnen:
-
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/h...