Kun je een komgreep ook gebruiken op bovenkasten in de keuken, bijv. door hem een kwart slag te draaien?

... ik zie dat nooit op foto's van keukens, dus vraag me af of je de deur van een bovenkast goed kan vastpakken als je een komgreep een kwartslag draait.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, als de bovenkastdeur naar links of naar rechts opengaat kan je de komgrepen een kwartslag draaien bij de openingszijde. Als de bovenkastdeur naar boven opengaat, kan je de komgreep gewoon horizontaal plaatsen met iets van 5 cm afstand van de openingszijde als deze boven een afzuigkap staat.

Om te openen geen probleem. Bij het dichtdoen van het deurtje willen je vingers soms uit de komgreep schieten. Met moderne scharnieren geen probleem, maar heb je van die keukenkastscharnieren die het deurtje keihard dichtslaan, dan is het verstandig om er even een rubber dempertje of plakviltje tussen te doen. Ik heb het ook ooit gedaan, maar na verloop van tijd toch de greepjes gewoon met de open kant onder gemonteerd. Is even wennen op bovenkastjes, maar was uiteindelijk makkelijker (en mooier!) dan gedraaid. Helemaal op de kop is ook een optie, maar dan komt er stof in dat je er lastig uit krijgt.

Ja, dat kan. Maar een komgreep kun je niet vastpakken. Die "haak" je vast meteen aantal vingers, dus zonder duim. Of dat handig is kun je zelf uitproberen door een paar komgrepen te monteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100