Hoe kun je een inzethor bevestigen?

Omdat het kozijn niet helemaal waterpas is kan ik de inzethor niet klemmen, waardoor het vanzelf blijft zitten. Met bijgaande bevestigings materialen(zie foto) kan ik niks, omdat er geen ruimte rondom is.
Het is een draai/kiep raam, heeft iemand een idee wat ik kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wellicht is klittenband een optie. Met magneetjes moet je gaten boren, klittenband kun je verwijderen zonder sporen achter te laten

Het probleem is op te lossen met magneetjes. Op de sponning plaats je een metalen stipje en op de hor een magneetjes, of omgekeerd ( is te koop deze magneetjes) op die manier " plak" je de hor als het war op zijn plaats.

Hallo grace1, dat doe je zo... ... er is een vrij eenvoudige oplossing, die juist goed werkt als er maar weinig ruimte is. Zaag wigjes van zacht hout (vurenhout). Dat zijn stukjes hout zo groot als de zijkant van een lucifersdoosje, die aan de ene kant dikker zijn dan aan de andere. Hoe dik kun alleen jij weten, ze moeten namelijk met de dunne kant net in het spleetje passen tussen de hor en de sponning. Druk ze er een beetje in en klop met een hamer de wigjes voorzichtig vast. Maak in totaal 8 wigjes die je ongeveer 10 cm van alle hoeken (4 hoeken dus 2 aan elke kant van alle hoeken) in steekt en vast klopt. Als je de lengte van de wigjes goed kiest, is het ook niet heel zichtbaar. Het enige waar je op moet letten: het hout van de wigjes zal misschien wat uitdrogen. Daardoor krimpen de wigjes, je moet ze dan iets vaster kloppen. Succes ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100