Waar kan ik huisafval kwijt als de grijze container nog lang niet geleegd wordt?

Hoi,

Ik ben erg aan het opruimen in huis met veel afval tot gevolg. Dit hoort veelal in de grijze container, die voor huisafval. Maar het duurt nog wel even voor de mensen met de vuilniswagen die weer op komen halen, dus wat kan ik nu dan doen met die vuilniszakken? Het gaat stinken als ik ze niet snel kwijt kan namelijk.

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het gaan storten bij het milieubrengpunt, daar is een mogelijkheid om restafval te dumpen. Hier zijn waarschijnlijk wel extra kosten aan verbonden. Je zult een en ander kunnen vinden op de site van de gemeente of op de site van de afvalinzamelaar in jullie gemeente.

Vraag eventueel een buurman/buurvrouw of je daar wat afval kwijt mag. En elke gemeente heeft als het goed is een instantie als de ROVA, waar je groenafval, grofvuil en dergelijke kan wegbrengen. Ik weet niet waar je woont, de voorwaarden verschillen per gemeente, soms is het een kleine bijdrage die je moet betalen, soms mag je de eerste zoveel kilo gratis wegbrengen als inwoner.

Bij bepaalde buurten heb je een container in de grond waar iedereen een vuilniszak in kan gooien. Alleen sommige gaan alleen open met pasjes (alleen voor de bewoners) aangezien er meer op het idee kwamen om vuilnis te brengen bij deze containers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100