Is er vochtig toiletpapier die je mag doorspoelen?

Zonder de kans op verstoppen van het toilet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het doorspoelen van vochtig toiletpapier veroorzaakt grote problemen in het riool, in gemalen en op zuiveringsinstallaties. Vooral door vastlopende (pomp) installaties en verstopte zeven en roosters. De schade die hierdoor wordt veroorzaakt, bedraagt miljoenen euro's per jaar.......

IK spoel mijn vochting toiletpapier altijd mee door de wc en nog nooit last van verstoppinhgen gehad Toegevoegd na 58 seconden: en wij gebruiken gewoon het huismerk van de supermarkt

ik gebruik altijd de doekjes van de aldi en nog nooit verstopping gehad

Nee, eigenlijk vormt al het vochtige toiletpapier een gevaar voor het riool. Onderhoudsdiensten gruwen van deze uitvinding. Het staat er wel vaak op dat je het rustig door kan spoelen. Dat betekent echter niet dat het veilig is.

het doorspoelen van vochtig toilet papier ( vochtige doekjes ) kan voor zeer grote problemen veroorzaken in het riool en filter instalaties, filters en zeven en pompen kubben daardoor kapot gaan met alle gevolgen voor de zuiverings installatie die daar achter zit.

Nee, dat kan ook niet. Omdat goed toiletpapier afbreekt wanneer het vochtig wordt. Zo kan het niet klonteren en proppen vormen ergens in het rioleringsysteem. Vochtig toiletpapier is al vochtig, dus als het er eentje was die je door mocht spoelen, dan zou deze al helemaal uit elkaar gevallen zijn nog voordat het je kont bereikt.

In Nederland is dat geen probleem. Ded pijpen zijn ruim genoeg

Op de verpakking van vochtig toiletpapier staat dat je het mag doorspoelen, tenminste die ik heb wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100